Magazin
57 ogledov

Pošasti proti nezemljanom

1/4
Žurnal24 main
Gre za zelo komično stvaritev iz Dreamworks studia, ki je svoje like kreirala po najbolj znanih pošastih v filmski zgodovini.

Tako se srečamo z liki kot iz filmov – Creature of the black lagoon, The Blob, Attack of 50 fh woman ...

Ocena: 8/10

Sama zgodba temelji na napadu nezemljanov, ki ga vodi Galaksar s svojo vojsko. Da bi obvarovali zemljo, na pomoč priskočijo dobro varovane pošasti ameriške vojske. V igri nenehno spreminjate glavne like in se prilagajate njihovim posebnim sposobnostim. Z gigantsko Susan se tako podate v na akcijsko vožnjo. Ona si na svoje noge le nadene nekaj avtomobilov, ki ji koristijo kot kotalke. Najbolj neroden je Bob, ki se zaradi svojega sluzastega telesa premika zelo težko, seveda pa ima zaradi želatinaste mase možnost pronicati skozi rešetke in tako menjavati nivoje. Vse pošasti imajo nekaj skupnih ukazov ter napadov, ki so si dokaj podobni. Nekatere lastnosti so pa zelo specifične za določen lik in se z njimi lahko prilagajajo okolju, v katerem se znajdete. Tako je igra razgibana in nenehno na nove načine rešujete nove težave.

PLATFORMA: PS3, PS2, Xbox 360, Wii, Pc, Nintendo DS

Grafično je igra zasnovana zelo preprosto, kar me je na samem začetku kot opazovalca rahlo zmotilo. Ko sem se igre lotil, sem videl, da te dinamika igre tako pritegne, da ni moteč niti najmanjši detajl. Nasprotno, v igro se tako vživiš, da jo le težko prenehaš igrat.

 

Prebijanje od prizora do prizora vsakič z drugim likom prinaša igralcu točke, s katerimi v DNA laboratoriju nakupuje dodatke. Med temi dodatki se najde tudi kakšna mini igra, kjer lahko zaslužite še dodatne medalje.

Igra je v osnovi namenjena otrokom od 5 leta dalje, saj je treba imeti kar nekaj prstnih sposobnosti, da se prebiješ skozi vse prepreke. Zaradi svoje preprostosti pa lahko igra postane nezanimiva tistim nad 14 let. Sam sem star veliko več in me je igra popolnoma potegnila vase.

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.