Magazin
62 ogledov

Poskrbite za nego ljubljenčkov

Mačka Shutterstock
Ljubljenček. Živali pomagajte s kopanjem in rednim česanjem.

Dlaka. “Izpadanje dlake ali golitev, kot to imenujemo, pri zunanjih psih in mačkah poteka dvakrat na leto – spomladi in jeseni,” razlaga Helena Čretnik iz Pasjega salona Lajka in dodaja, da je to povsem naraven proces, odvisen od letnih časov oziroma spremembe temperatur. Da pospešimo izpadanje odmrle dlake in rast nove, žival redno in temeljito izčešemo – zunanje pse enkrat na teden, notranje pa vsaj vsak drugi dan.

Vesna Tertinek iz Salona za nego psov in muc Tačka redno vsakodnevno česanje svetuje tudi za mačke: “Dolgodlake lahko počešemo tudi večkrat na dan, sploh v obdobju, ko menjajo dlako.” Prihajajoče vroče poletne mesece pa lahko živalim omilite tudi denimo s striženjem, saj je po besedah Tertinkove poleti živalim zaradi dolge in goste dlake ravno tako vroče. “Ostrižemo jih po vsem telesu razen glave in nog, dlaka pa jim ponovno zraste v dveh ali treh mesecih,” pravi sogovornica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.