Ste že naveličani samo enega? Bi radi poskusili dva? Naenkrat? Poskusite s tremi, ne bodo vas razočarali!
Za trojčka boste potrebovali:
- prašek za čokoladni puding,
- prašek za vanilijin puding,
- prašek za jagodni ali borovničev puding,
- liter in pol mleka,
- sadje (banane, jagode ali borovnice),
- sladko stepeno smetano,
- na grobo sesekljane orehe ali lešnike,
- koščke čokolade ali sladki greh.
Kako se predati trem
Po navodilih najprej pripravite vanilijin puding z mlekom. Puding naj bo malce gostejši. Vlijte ga v lične, malce višje in širše kozarce (plast naj bo visoka do dva centimetra) ali pa v lepšo, večjo prozorno posodo oziroma v višji pekač. Če sladice ne boste naredili v kozarcih, vam svetujemo, da zaradi trdnosti med posamezne plasti pudinga položite navadne maslene piškote, rahlo namočene v sadni čaj.
Postopek ponovite še s čokoladnim in jagodnim ali borovničevim pudingom in puding pustite na hladnem, da se ohladi.
Na vrhnjo plast pudinga položite narezano sadje (banane pokapajte z limono, da ne oksidirajo), čezenj pa pošten odmerek sladke stepene smetane. Čez smetano nasujte koščke čokolade ali pa jo prelijte s sladkim grehom. Posujte še s koščki na grobo sesekljanih orehov.
Prepustite se užitkom …
Dober tek!