Magazin
18 ogledov

Pospravljanje je lahko prijetno

Stvari, ki jih ne uporabljate, spravite v škatle. Žurnal24 main
Jesensko čiščenje doma ni le pospravljanje omar in generalno pomivanje vseh površin. Jesen je lahko odličen čas za stvari, za katere si ponavadi nikoli ne vzamete časa.

Ponujamo vam nekaj zanimivih predlogov, s katerimi boste v svoj dom vnesli red in vam prinesli notranje zadovoljstvo.

Spomini za najdražje
Napišite serijo pisem za svoje otroke. Če se vam ta ideja zdi smešna, ponovno premislite. Se spomnite, kam so vaši starši hodili v šolo? Veste, kako so se počutili ob vašem rojstvu? Ste slišali za smešne dogodke iz njihovega odraščanja? Sedaj pa se vprašajte – ali bi to radi vedeli? Verjetno vas bo velika večina odgovorila pritrdilno. Kaj še čakate, lotite se dela in napišite družinske zgodbe za svoje otroke, ki jih bodo nekega dne z veseljem prebirali.

Trenutki z družino
Verjetno imate doma polne kupe starih slik v škatlah, polnih prahu, ki se vam jih nikoli ne ljubi spraviti v albume. Sestavljanje družinskih albumov po kronološkem zaporedju ali po pomembnosti dogodkov je lahko zabavna izkušnja za vso družino. Temu ni potrebno posvetiti celega dne, vzemite si uro ali dve časa v dnevu, ki ga boste preživeli skupaj z najbližjimi, ko boste skupaj zlagali spomine. Zberite se v dnevni sobi, skuhajte čaj in se lotite dela. Ne le, da boste spominjali zanimivih dogodkov, končno boste očistili tudi police, kjer so se nabirale slike in se prašile.

Družinski recepti
Ena izmed prednosti jesenskega pospravljanja v kuhinji so urejene in pregledne police in predali, zato izkoristite čas, ko so otroci v šoli. Poškodovane krožnike in posodo vrzite stran, preverite ali ni živilom pretekel rok trajanja, vse, kar uporabljate vsak dan, pa postavite na vidna in lahko dostopna mesta. Predmete, za katere se ne spomnite, kdaj ste jih nazadnje uporabili, pospravite v škatlo in odnesite na podstrešje. Na ta način boste pridobili več prostora. Tudi recepte, ki jih pogosto uporabljate in so načečkani na papirčke zberite na kup in jih sortirajte v škatle ali pa prepišite v novo knjižico z vašimi recepti. Zaradi lažje preglednosti jih razvrstite v različne kategorije, na primer na solate, glavne jedi in sladice.

Darila z ljubeznijo

Če ste pogosto deležni komplimentov za svoje kuharske veščine in si vsi želijo v roke dobiti vaše recepte razmislite, da bi svoje skrivnosti spremenili v zanimiva darilca. Naredite spisek svojih najljubših jedi in jih z zanimivo pisavo natipkajte na dekorativen papir. Če želite biti še bolj originalni jih napišite na roko in okrasite s slikami. Tovrstno unikatno darilo bo navdušilo gospodinje, ki hrepenijo po novih receptih in vse tiste, ki radi dobro jedo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.