Magazin
22 ogledov

Potujte za 100, 300 ali 600 evrov

Severna Afrika je najbližja priložnost za tiste, ki hočejo stopati po puščavskem Žurnal24 main
Čeprav potovanja v tem času predstavljajo precejšen finančni zalogaj, vam za vsa le ni treba seči tako globoko v žep. Za vas imamo tri različne predloge za tri različne cene.
Za 100 evrov. Tisti, ki vas privlačijo balkanske dežele, ne boste zgrešili, če se boste odpravili na avtobusni izlet v Sarajevo. Približno 100 evrov vas bo stala takšna avantura, v njej pa boste lahko uživali dva dni. Poleg občudovanja Baščaršije, mestne hiše, sakralnih stavb in vojnih ostankov lahko v Sarajevu preizkušate pristne bosanske specialitete, zvečer pa se sprostite v ritmih tradicionalne glasbe v eni od diskotek ali pa se preprosto predate počitku v hotelu. V ceno je poleg nočitve, prevoza in ogledov običajno vključen tudi zajtrk v hotelu.


Trg Grand Place je med največjimi znamenitostmi Bruslja. © iStockphoto

 
Za 300 evrov. Če bi si radi od blizu ogledali sedeža dveh glavnih institucij Evropske unije – Evropske komisije in Sveta Evropske unije –, morate nujno v Bruselj. Za petdnevni avtobusni izlet boste odšteli nekaj več kot 300 evrov. V ceno so v večini agencijskih ponudb vključene nastanitve v hotelih z dvema ali tremi zvezdicami, medtem ko morate za prehrano poskrbeti sami. V Bruslju ne smete mimo Atomiuma, skulpture, ki predstavlja molekulo železa in je nekoč veljala za čudež tehnike, očarali pa vas bodo tudi kraljeva palača, stolnica, mestna hiša, sodna palača ter vodnjak Maneken Pis. Ne pozabite pokusiti vafljev in svetovno znane bruseljske čokolade! Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji piva, saj Belgija slovi po več kot 400 različnih vrstah, za vsako pa obstaja drugačen kozarec, ki poudari njen vonj in aromo.

Za 600 evrov. Lepote Tunizije je najlepše občudovati v dvoje in ker so temperature na tem koncu sveta običajno višje kot pri nas, je pomlad idealen čas za odpravo na pot. Za sedemdnevno potovanje z letalom v Monastir z vključenimi hrano in pijačo, možnostjo uporabe športnih dvoran v hotelu s štirimi zvezdicami ter letališkimi pristojbinami boste odšteli približno 600 evrov. Morda se na prvi pogled sliši veliko, a dopust v majhnem in urejenem mestecu z nasadi palmovih dreves in zanimivo arhitekturo vas ne bo pustil ravnodušne. Če spadate med ljubitelje kulinarike, je Tunizija ravno pravšnji kraj za vas. Pokusite zelenjavno enolončnico chakchouka, ki je začinjena z žafranom, orientalsko kumino, kardamonom in papriko. Ste vedeli, da je iz Tunizije doma tudi kuskus?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.