Magazin
15 ogledov

Potujte za 100, 450 ali 600 evrov

Grad Malahide v Dublinu ponuja na ogled številne sobane in mogočne dvorane. Žurnal24 main
Topli sončni dnevi, prebujajoča se narava in prihajajoči prazniki kar kličejo po odhodih. V bližnje ali malce bolj oddaljene kraje.
Za 100 evrov. Spadate med ljubitelje klasične glasbe in si radi zavrtite katero izmed Mozartovih simfonij? Potem morate nujno obiskati njegovo rojstno mesto. Salzburg je majhno, a zelo prijetno mestece z bogato kulturno zgodovino. Poleg Mozartove rojstne hiše, v kateri si lahko ogledate nekaj ohranjenih glasbenih inštrumentov in izvirne rokopise, vas bo zagotovo očarala tudi igra zvonov Glockenspiel na Rezidenčnem trgu. Čeprav je Mozartovo mesto zelo drago, vseeno poskusite tradicionalno sacher torto in kupite Mozartovo kroglico za tiste, ki bodo ostali doma. A za to poskrbite že prvi dan, naslednji dan boste namreč pot nadaljevali proti Nemčiji in po nekaj postankih prispeli do Orlovega gnezda. Za dvodnevni avtobusni izlet boste odšteli približno sto evrov, v ceno pa je poleg vodenja vključena tudi nočitev z zajtrkom v hotelu z dvema ali tremi zvezdicami.

Za 450 evrov. Pomladno prebujanje in romantika sta zgolj dva razloga za obisk ene izmed najlepših evropskih prestolnic, Pariza. Mesto se poleg Eifflovega stolpa ponaša še z otokom na reki Seni, svetovno znanim muzejem Louvre, v katerem so zbrana dela največjih umetnikov (med drugim tudi slovita Mona Lisa Leonarda da Vincija), Notredamsko katedralo, Napoleonovo grobnico … Za petdnevno potovanje v Pariz, kamor se odpravite z avtobusom, vrnete pa z letalom, je treba odšteti nekaj več kot 450 evrov. V ceno je poleg treh nočitev v hotelu z najmanj tremi zvezdicami navadno vštet tudi zajtrk, za posamezne izlete pa je treba doplačati. Tako si lahko na primer za 32 evrov privoščite izlet v Versailles ter si ogledate osupljivi dvorec Ludvika XIV. z vrtovi, kar je edinstveno doživetje, ali pa privarčujete in se peš odpravite na sprehod po Elizejskih poljanah, svetovno znani aveniji, ob kateri so luksuzne trgovinice. Če si že ne boste mogli privoščiti nakupov, si boste zagotovo napasli oči.

Za 600 evrov. Severne dežele veljajo za varne, urejene, porasle s cvetjem, kultura prebivalcev naj bi bila popolnoma drugačna kot v južnih deželah. Ali je res tako, se lahko prepričate na potovanju v Dublin, glavno mesto Irske. Za petdnevno potepanje, na katero se odpravite z letalom iz Benetk, z vključenimi nočitvami in zajtrkom v hotelu, je treba odšteti približno 600 evrov. Poleg znamenitosti, med katere spadajo Kolidž svete Trojice, katedrala svetega Patrika, grad in še mnoge druge, vam bo dih zastal ob pogledu na nepojmljivo urejene parke, namenjene počitku in druženju. Ne bodite presenečeni, če na trati zagledate poslovneža v obleki, saj je to na Irskem popolnoma običajno. Ob večerih lahko pridete na svoj račun vsi, ki se radi zabavate, saj se v mestu parkov dogaja. Tako v lokalih kot na prostem, zato izkoristite priložnost in spoznajte pravo irsko glasbo, nenavadno prijaznost in sproščenost tamkajšnjih prebivalcev ter nenazadnje – poskusite guinness, najbolj znano dublinsko temno pivo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.