Magazin
17 ogledov

Potujte za 50, 200 ali 400 evrov!

Barcelono je zaznamoval arhitekt Antonio Gaudí. Žurnal24 main
Tokrat smo za vas pripravili dva predloga za izlet z avtobusom in enega z letalom. Morda si zaželite v safari park, zlato Prago ali Barcelono.
Za 50 evrov. Ker so potovanja v Afriko precej draga, marsikdo od nas o njih le sanja. A naj vas potolažimo! Za enodnevni avtobusni izlet v živalski park Natura Viva v Italiji, kjer lahko vidite in doživite Afriko v malem, boste odšteli samo okoli 50 evrov. Park je blizu Gardskega jezera ter je razdeljen na tri dele. Prvi spominja na klasični živalski vrt, v drugem je muzej dinozavrov, v tretjem pa lahko doživite pravcato afriško vzdušje. Skozi safari se boste zapeljali kar z avtobusom, pri čemer boste skozi zaprta okna opazovali živali, ki se bodo sprehajale mimo vas. Vožnja med levi, žirafami ali sloni traja približno eno uro, kar je več kot dovolj za doživetje tega majhnega koščka raja.

Odkrijte Prago! © iStockphoto

 
Za 200 evrov. Nobeno mesto ne dobi svojega vzdevka kar tako. Tudi Praga, ki se uvršča med najlepše evropske metropole, ne. Pravijo ji zlata Praga! Če si želite
ogledati staro mestno hišo z znamenito astronomsko uro, ki je ena največjih znamenitosti češke prestolnice in ki jo obkrožajo slavne gotske in baročne zgradbe, spomenik Janu Husu, grad Hradčani, ki ga je obnovil slovenski arhitekt Jože Plečnik, zlato uličico, na kateri so bile nekdaj številne zlatarske delavnice, sloviti Karlov most, ki je po mnenju mnogih ponoči najbolj romantičen kraj na svetu, in odkriti še mnoge druge skrite in manj skrite kotičke Prage, se nujno odpravite na pot. Ker se bližajo velikonočni prazniki in se bo v starem delu Prage od 28. marca pa vse do 19. aprila odvijal tradicionalni velikonočni sejem, vam priporočamo obisk v tem času. Za tridnevno potovanje z avtobusom, v katerega je običajno vštet en polpenzion in dve nočitvi z zajtrkom v hotelu boste odšteli približno 200 evrov. Verjemite, potovanje je vredno svoje cene!

Za 400 evrov. Če si želite k morju, hkrati pa bi si radi ogledali še kakšno kulturno ali zgodovinsko znamenitost, je glavno mesto Katalonije kot nalašč za vas. Štiridnevno potovanje v Barcelono z letalom vas bo stalo približno 400 evrov. V ceno so poleg letalske karte povečini vključene še tri nočitve z zajtrkom v hotelu z najmanj tremi zvezdicami, avtobusni prevozi in ogledi po programu. Barcelona je tako po velikosti kot tudi številu prebivalstva drugo največje mesto v Španiji. V njej lahko najdete številne neverjetne stavbe, ki so delo arhitekta Antonia Gaudíja. Očarali vas bodo njegova Sagrada Familia, ki je najbolj znana nedokončana cerkev na svetu, očarljivi park Guell, modro-zelena hiša z zanimivimi okni Casa Batló, in še mnogo drugega. Obiščete lahko tudi katerega izmed muzejev (na primer Picassov muzej), ali pa se predate sprehodu po najlepši tržnici v mestu. Njena barvitost in prekipevajoča življenjska moč ji dajeta poseben čar. To pa še ni vse. Na tržnici imajo najboljšo paello, tradicionalno špansko jed iz riža, morskih sadežev, mesa in zelenjave, ki jo enostavno morate poskusiti!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.