Magazin
92 ogledov

Poživite dom z nalepko

Med množico motivov stenskih nalepk boste zagotovo našli pravega zase. (Foto: Ta Žurnal24 main
Stenske nalepke se zaradi nezahtevne namestitve in pestre izbire vse bolj uporabljajo v dekoraciji doma.

“Povpraševanje po stenskih nalepkah narašča. Izdelava unikatnih po želji stranke (izbira motiva, velikosti in barve), preprostost namestitve, videz in cena so glavni razlogi, da se taka dekoracija uporablja čedalje pogosteje in da postaja vse bolj znana,” pravijo na 
Primawall.com. Nalepke je tudi preprosto odstraniti, tako da jih lahko po nekaj letih zamenjate in s tem znova občutno spremenite videz notranjih 
prostorov.

Kje najdete nalepke?
Večino stenskih nalepk je mogoče naročiti prek spleta:
Primawall.si
Tapetedecor.si
Stenskenalepke.si
Pisandom.com
Dekoracije.si
Chilli.si
Dekorirajte.si

Od 15 evrov
Cene nalepk se razlikujejo od motiva do motiva. Enobarvno v velikosti 30 x 30 centimetrov dobite recimo za 15 evrov, za tisto v velikosti 57 x 57 centimetrov pa za okoli 20 evrov. Za večje stenske dekoracije različnih barv in vzorcev boste odšteli malo več. Velikost 100 x 44 centimetrov vas bo stala okoli 45 evrov, 200 x 80 pa okoli 102 evra. Seveda si lahko izberete tudi čisto svoj motiv in barvo; to vas bo stalo okoli 35 evrov.

Na ravni površini
“Stenske nalepke so primerne za zidove, lesene površine, ploščice, steklo, PVC – dejansko vse ravne notranje površine. Obstajajo pa tudi stenske nalepke za vlažne prostore, na primer kopalnice,” so povedali pri Tapetedecor.si.

Oblecite svoje stene
Če želite stene okrasiti s svojim lastnim motivom, se lahko odločite za izdelavo fototapete. Na voljo so samolepilne ali pa vam jih natisnejo na papir. Za kakovostno izdelavo pošljite podjetju vaš motiv ali fotografijo v čim večji ločljivosti. Večina podjetij s ponudbo fototapet cene določa glede na njihovo velikost. Večja ko so, cenejši je kvadratni meter. Za fototapeto v velikosti do treh kvadratnih metrov boste odšteli okoli 30 evrov, za tisk fototapete v velikosti 30 kvadratnih metrov pa 22 evrov na kvadratni meter.

Naj otroška soba zaživi
V otroški sobi stenske nalepke še posebno zaživijo, saj jih lahko prilagajate otrokovi starosti. Še bolje je, če otroku omogočite, da si jih izbere sam. Na voljo so tudi gumijaste nalepke, ki jih boste z lahkoto očistili.

Površina naj bo čista in suha
Površina, na katero boste dali stensko nalepko, mora biti čista in suha. Nalepko razvijte na mizo, da bo zadnja stran obrnjena proti vam, in počakajte, da se nekoliko zravna. S priloženo plastično kartico močneje pogladite po vsej zadnji površini. Z zgornje – zadnje strani odlepite nekaj centimetrov nosilnega sloja in ga odstrizite. Nalepite na prej označeno mesto in nato počasi odstranjujte zadnji sloj, istočasno pa drgnite s kartico po zgornjem sloju. Ko končate, odlepite zgornji sloj – začnite z vrha, svetujejo pri Stenskenalepke.si. Še opozorilo: lepila motiva se ne dotikajte s prsti, ker ga s tem oslabite.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.