Magazin
120 ogledov

Poznate ceno nosečnosti?

Preden izpraznite denarnico, se prepričajte, katere preglede dejansko potrebujet Žurnal24 main
Če se med nosečnostjo želite izogniti vrstam v čakalnici in ste za to pripravljeni tudi plačati, potem izberite zasebno ginekološko ordinacijo.
Pregledi so vsak mesec
Izbranemu zdravniku mora nosečnica vsak mesec prinesti laboratorijske analize, cena teh pregledov je 20 evrov. Nosečnici lahko kri vzamejo tudi doma. Vsak mesec je treba iti tudi na ginekološki ali ultrazvočni pregled, ki vas bo stal 45 evrov. Med 11. in 14. tednom nosečnosti je treba izmeriti nuhalno svetlino, ki stane 60 evrov, prav toliko stane tudi biopsija horionskih resic, ki se naredi med 11. in 13. tednom. Če rezultati niso dobri, se nosečnico napoti na amniocentezo (odvzem plodovnice), za kar mora odšteti 80 evrov. V kolikor se za amniocintezo odloči sama, pa se cene gibljejo od petsto do tisoč evrov. Od 25. tedna nosečnosti dalje je mogoče narediti 4D-ultrazvok, ki stane 85 evrov, takrat se za 3,50 evra naredi tudi test glukoze.

Zadnji tedni nosečnosti
Od 32. do 35. tedna se nosečnici odvzame vaginalni in cervikalni bris, ki staneta 22 evrov, dva do tri tedne pred porodom pa je treba enkrat na teden narediti CTG oziroma kardiotokografijo (preverjanje bitja otrokovega srca in spremljanje krčenja maternice). CTG vas bo stal deset evrov. Preden izpraznite denarnico, se prepričajte, katere preglede dejansko potrebujete.

Epiduralna anestezija
Če se odločite za porod brez bolečin s pomočjo epiduralne anestezije, se je treba prej dogovoriti za prisotnost dežurnega anesteziologa. Cena se giblje okoli 170 evrov.

Materinska šola

Za bodoče starše je brezplačna. Oče je lahko pri porodu le, če prej opravi tečaj šole za starše, kjer se bo spoznal s teorijo in prakso.

Cene ginekoloških storitev nosečnic pri zasebnikih
  • Laboratorijski pregled krvi: 20 EUR
  • Ultrazvočni pregled: 40 EUR
  • Nuhalna svetlina: 60 EUR
  • Biopsija horionskih resic: 60 EUR
  • Amniocinteza, odvzem plodovnice: od 500 do 1000 EUR
  • 4D-ultrazvok: 85 EUR
  • Test glukoze: 3,50 EUR
  • Vaginalni in cervikalni bris: 22 EUR
  • CTG, kardiotokografija: 10 EUR
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.