Magazin
64 ogledov

Pozor, ježki na cesti

jež Profimedias
Na cesti bodite čim previdnejši ter upoštevajte znake, ki opozarjajo na nevarnost divjadi na cesti, opazujte rob cestišča, vzdržujte varnostno razdaljo s spredaj vozečimi vozili in uporabljajte dolge luči.

Pomlad se prebuja in na plano pridejo tudi številne živali, ki sicer prezimujejo – denimo ježi in žabe. Kot so zapisali avtorji spletnega portala Pes moj prijatelj, se ježi po zimskem spancu shujšani podajo na pot iskanja hrane, vendar pa so na svoji poti zelo počasni, in zato pri prečkanju prometnih cest velikokrat postanejo žrtve hitrih avtomobilov. "Ježi pred nevarnostjo namreč ne pobegnejo, ampak se zvijejo v klobčič, zato jih vsako leto pod kolesi pogine na tisoče," so dodali.

Žrtve avtomobilskih koles so vsako pomlad tudi žabe, ki se ob toplejših temperaturah množično selijo iz prezimovališč. Ko hitijo proti vodnim bivališčem, da bi vanje odložile jajčeca, večinoma prečkajo cestne odseke, zato vozite previdno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.