Magazin
39 ogledov

Pozor, opremljate otroško sobo?

Stene prepleskajte z nežnimi barvami. Žurnal24 main
Barve sten, postavitev in oblike pohištva v otroški sobi so pomembnejši, kot si morda mislite. Ker želite svojemu otroku le najbolje, mu sobo opremite v skladu z načeli feng šuija.

V otroški sobi se odvijajo različne dejavnsoti – v njej otrok spi, se igra in uči, kar pomeni, da mora biti soba zasnovana tako, da zadovolji različne otrokove potrebe. Otrok se začne s svojo sobico prostorsko osamosvajati, kar močno vpliva na njegov razvoj, zato pri opremljanju vsekakor ne bodite površni.

Naj bo dovolj svetlobe
Za otroško sobo je najbolje, če izberete prostor vzhodno, jugovzhodno ali zahodno od središča stanovanja. Na omenjenih smereh neba je zjutraj ali popoldne zagotovljene dovolj sončne svetlobe, ki je nujno potrebna za otrokovo kreativnost, poleg tega pa spodbuja tudi pozitivno energijo v prostoru.

Posteljo postavite v kot
Tako kot v spalnici je tudi v otroški sobi nadvse pomemben položaj postelje. Ta naj ne bo postavljena nasproti vrat, saj tako energija uhaja skoznje. Postelja naj bo na eni strani prislonjena ob steno, otroku pa naj omogoča pogled na vrata. Še bolje je, če stoji v kotu, saj se na taki postelji otrok počuti nadvse varnega in mirneje spi. Če ima otrok težave z vstajanjem, naj bo vzglavnik obrnjen proti vzhodu ali jugu in nasprotno – če ima otrok težave z nespečnostjo, naj bo vzglavnik obrnjen proti severu ali zahodu.

Najboljše so nežne barve
Barve sten v otroški sobi ne smejo biti preveč drzne in živahne, saj pri otroku povzročajo nemir in hiperaktivnost, kar negativno vpliva na spanec in otrokov značaj. Živahnejše barve so primerne predvsem za igralnice, ne pa tudi za spalnice, zato je najbolje, če stene prepleskate s toplimi, pastelnimi barvami.

Sobica naj izraža toplino
Z veselimi slikami, mehko preprogo in nežnimi barvnimi dodatki v otroški sobi ustvarite harmonijo in prijetno vzdušje. Otroka že od majhnega spodbujajte k temu, da je sobo vsak večer treba pospraviti. Kupi igrač vsepovsod, razmetana oblačila, krama pod posteljo in podobno povzročajo zastajanje energije v prostoru in motijo spanec, kar se lahko odraža tudi v otrokovem vedenju čez dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.