Magazin
106 ogledov

Pravila za nakup novega hladilnika

hladilnik, zdrava hrana Žurnal24 main
Dandanes hladilnika ne izbiramo le po tehničnih značilnostih, temveč tudi glede na njegovo zunanjo podobo. Toda ker gre za velik in pomemben element, ki obenem ni poceni, je pri izbiri dobro upoštevati nekaj osnovnih pravil.

Vse bolj priljubljeni prostostoječi hladilniki neštetih barv, slogov in oblik, ki nadgradijo oziroma popestrijo videz kuhinje, so primerni predvsem za večje prostore, meni notranja oblikovalka Mirjam Rajgelj. Če imate manjšo kuhinjo, boste prostor optično razširili z vgradnim hladilnikom, ki ne bo odstopal od drugih kuhinjskih elementov oziroma bo skrit v enem izmed njih. Preden se odločite za vgradnega, ne pozabite preveriti, kakšne mere hladilnika ustrezajo vaši kuhinjski omarici, kuhinjo pa načrtujte tako, da hladilnik ne bo postavljen ob viru toplote (grelniku vode, pečici, štedilniku, radiatorju ...).

Pomembna je celota

"Pogosto je kupcem všeč hladilnik, ne pomislijo pa, ali se poda v okolje, v katero ga želijo umestiti," pravi notranja oblikovalka Mirjam Rajgelj. "Veliko bolje bo, če hladilnik prilagodite kuhinji in ne obratno," poudarja. To morda tudi pomeni, da se boste morali za usklajen končni videz prostora odreči hladilniku, ki si ga že dlje ogledujete. Notranja oblikovalka svetuje, da če ste v dvomih, izberite hladilnik metalnih barv, ki se podajo večini kuhinj. "Če izbirate hladilnik v barvi kuhinje, naj bo enakega odtenka, saj so že manjše razlike lahko moteče," dodaja.

Prilagajanje

Novi hladilni aparati so opremljeni z vrsto funkcij, ki poskrbijo za to, da so različni deli hladilnika lahko različno hlajeni (nulta cona, supercool, freshstore, biofresh ...), da se na živilih in na napravi ne nabira led (no frost), nekateri hladilniki pa se s pomočjo senzorjev tudi prilagajajo navadam lastnika (adaptcool) ali omogočajo hitro hlajenje (superfrost).

Higiena

Razmnoževanje bakterij v hladilniku lahko zaustavite s hladilniki, ki so opremljeni z ionizatorjem, imajo protibakterijski filter oziroma so opremljeni s protibakterijskimi ročaji vrat, tesnili in policami (ionair, nano deodorizer, plasmacluster ...). Hladilnik morate seveda kljub temu redno čistiti, a delo je vsekakor lažje in prijetnejše, hrana v hladilniku pa dlje sveža in zdrava,

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.