Magazin
4 ogledov

Pravljica v Kinu Šiška

The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble in Bong Ra bodo v CUK Kino Šiška nastopili ta Žurnal24 main
CUK Kino Šiška bo v četrtek gostil nizozemski septet glasbenikov in umetnikov, ki delujejo pod imenom The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble oziroma TKDE. Slovenskemu občinstvu bodo postregli z ambientalnim jazzom.

The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble – TKDE je dejansko avdiovizualni projekt glasbenikov Gideona Kiersa in Bong-Raja, bolje znanega kot Jasona Köhnena, začetnika glasbenega podžanra breakcore. Njun projekt je leta 2000 nastal kot nadaljevanje njunega ozvočevanja starih nemih filmov. Poleg njiju v zasedbi sodelujejo še Hilary Jeffrey, Charlotte Cegarra, Nina Hitz, Sarah Anderson in Eelco Bosman.

Zasedba je znana po dodelanih nastopih, na katerih glasbenemu nastopu vedno dodajo vrednost z vizualnimi projekcijami. The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble & Bong-Ra iz filmov preganjajo črno-belo atmosfero s trepetajočim violončelom in dosegajo čist, žalujoč in srhljiv izraz, v katerem je mračnost neločljiva od melanholije.

Mistika z zmaji
Po dveletnem snemanju se na turnejo odpravljajo z novim albumom Here Be Dragons (Ad Noiseam, 2009). Pod tem srednjeveškim reklom, ki opozarja na še neraziskana območja, se skrivajo temačne in meglene pokrajine, obstale med izgubljenimi in prihajajočimi svetovi.

Zasedba je znana po analognem ustvarjanju, v katero spretno vključujejo tudi sodobne – digitalne inštrumente. A to so le njihova orodja oziroma glasbila, s katerimi ustvarjajo vsebino. Jazz, ki ga mestoma zanaša v ambientalno smer, je tisto, kar bo pritegnilo poslušalce, ki si bodo v četrtek dovolili izlet v pravljico.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.