Magazin
22 ogledov

Pravljice za vse okuse

Poslušanje zgodb je iz leta v leto bolj priljubljeno in bolje obiskano. Letos bo Žurnal24 main
V torek se začenja 13. pripovedovalski festival Pravljice danes.

Pripovedovanje zgodb je veščina, ki jo premore vsakdo, redkejši pa so tisti, ki zares prepričajo in naredijo zgodbo še zanimivejšo.

Kdo ima največ pripovedovalskega šarma, se lahko prepričate na festivalu Pravljice danes, ki se bo od 9. do 21. marca odvijal v Cankarjevem domu in na Pripovedovalskem varieteju (prizorišči, namenjeni večinoma odraslim) ter v Slovenskem etnografskem muzeju in Kinodvoru (program za otroke).

Ljudske, pete in druge
Nastopajočih na festivalu bo okoli 50, k sodelovanju pa so po besedah sooblikovalke programa Alenke Veler tudi letos povabili ljudi, za katere menijo, da jim ''beseda teče gladko in sočno ter ki znajo prepričati s svojo izrazno močjo''. Festival bo gostil tudi škotskega pripovedovalskega mojstra, ki snov zajema iz keltskega izročila – David Campbell bo vodil dvodnevno delavnico za učitelje angleškega jezika, ki je letošnja novost.

V zgodbarstvu se lahko preizkusite tudi sami – na Odprti pripovedovalski tribuni 17. marca, na katero se lahko še danes prijavite na: pdtribuna@gmail.com. In pogoj? ''Eno od osnovnih vodil festivala je, da zgodbe, ki jih nastopajoči prosto pripovedujejo, izhajajo iz ljudskega izročila. Se pa vmes včasih znajde še kakšna druga in tudi petje je na festivalu pogosto slišati,'' dodaja Velerjeva. Torej, bodite ustvarjalni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.