Magazin
646 ogledov

Prednosti obrezanega korenjaka

(Foto: iStockphoto) iStockphoto
Moški se navadno odločajo za odstranitev kožice na vrhu penisa zaradi verskih, higienskih ali zdravstvenih razlogov. Kaj je prednost tega?

Zagovorniki obrezovanja poudarjajo, da je poseg obrezovanja koristen z več vidikov. Raziskave so pokazale, da imajo obrezani moški manjše tveganje za aids po izpostavljenosti virusu HIV ter še nekatere druge spolno prenosljive bolezni. To je posledica dejstva, da pri obrezanem penisu sluznica glavice zatrdi in virus težje prehaja skozi. Iz tega razloga je svetovna zdravstvena organizacija predlagala, da se v afriških državah z visoko stopnjo aidsa uvede obrezovanje.

Poseg je priporočljiv tudi pri moških, ki imajo pogoste težave z neprijetnimi vnetji glavice penisa, imenovanih balanitis. Poleg tega naj bi obrezanost pri moškem pripomogla tudi k manjšemu tveganju za raka na penisu ter redkejšim obolenjem za infekcijami urinarnega trakta. Korist od obrezanih penisov imajo tudi ženske, ki spolno občujejo z njimi, saj naj bi se pri njih nekoliko redkeje pojavljal rak na materničnem vratu.

Večji užitek pri seksu
Veliko moškim ter tudi njihovim partnericam je bolj privlačen videz obrezanega penisa, ki tudi nima vonja in je čistejši. Poleg tega je spolni užitek obrezanih moških pogosto še večji, saj zaradi nekoliko manjše občutljivosti glavice lažje kontrolirajo orgazem in s tem užitek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.