Magazin
16 ogledov

Prehrana v službi

Privoščite si zdrav prigrizek. Žurnal24 main
Spadate med posameznike, ki zjutraj v naglici popijejo skodelico kave, pogledajo zadnje novice na internetu in že drvijo v nov delovni dan?

Če si zjutraj ne vzamete časa za zajtrk, se vam kaj hitro lahko pripeti, da v pisarni še pred odmorom za malico poslušate obupno kruljenje želodca ali pa že brskate po predalih iskoč karkoli podobnega prigrizku – npr. bonbone, različne oreške, piškote, grisine, suho sadje, čokolado. V izogib navedenemu doma preden greste v službo popijte vsaj kozarec mleka ali naravnega soka.

Zakaj posegamo po večinoma nezdravih prigrizkih?
Nobenega dvoma ni, da so slani, sladki in maščobno bogati prigrizki privlačni, a je treba po njih posegati pazljivo, saj se jih lahko zelo hitro navadimo. Večina tovrstne hrane sproži v možganih posebno kemično reakcijo, ki spodbudi receptorje dobrega počutja, ugodja, zadovoljstva, poleg tega pa se nam kot posledica vnosa sladkorja in ogljikovih hidratov poveča nivo sladkorja v krvi.

Zdravi prigrizki so priporočljivi
Za tiste, ki ste bolj sladkosnedni, je priporočljivo, da namesto piškotov, čokolade in drugih sladkih prigrizkov, posežete po sadju in po sadnem jogurtu. Tisti, ki ste privrženci slanih prigrizkov, si namesto slanega peciva, palčk, ipd. privoščite zelenjavo, ki jo pomakate v različne zeliščne omake ali pa skodelico juhe (lahko tudi tiste iz vrečke).

Odmor za malico/kosilo
Ne glede na to v katerem sektorju ste zaposleni (javnem ali zasebnem), vam skladno z veljavno delovnopravno zakonodajo pripada odmor za malico oziroma kosilo. Izkoristite ga! Ne pustite, da vam delo kroji življenje in jemlje vitalno energijo in zdravje!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.