Magazin
23 ogledov

Premagajte drobne nevšečnosti

Nosečnica Profimedia
Slabost, uhajanje urina in zaprtje raje namesto z zdravili odpravite kar sami. Spoznajte nepogrešljive pripomočke, ki vam bodo v pomoč pri odpravljanju vsakodnevnih nosečniških težav.

Se tudi vi spopadate z nosečniškimi težavami? Preden se odločite za premagovanje le-teh s tabletami, raje poskusite z bolj zdravimi pripravki iz domače lekarne. Morda učinek ne bo stoodstoten, a je vredno poskusiti.

Slabost
Vsaka ženska v zgodnji nosečnosti pričakuje jutranjo slabost, nevšečnosti pa nastanejo, kadar slabost traja cel dan. Če je slabost močna in dolgotrajna, si lahko pomagate z ingverjem, ki spodbuja prebavne sokove in nevtralizira želodčno kislino. Pripravite ingverjev čaj ali pa ingver vmesite med kolačke.

Uhajanje urina
Zaradi hormonov, ki se sproščajo med nosečnostjo in sprostijo mišice, štejemo uhajanje urina med zelo pogoste nosečniške težave. Vam je ob tem nelagodno? Pomagate si lahko na tri načine:

  • Učinkovita rešitev so Keglove vaje, ki jih lahko neopazno izvajate kjerkoli in kadarkoli. Skrčite mišice, kot da bi želeli zadržati urin, držite do dvajset sekund in popustite. Vajo ponovite trikrat na dan po pet minut.
  • Kavo, prave čaje in gazirane pijače zamenjajte z vodo ali nesladkanim sadnim čajem, količina popite tekočine pa naj ostane enaka.
  • Elegantana rešitev so tudi dnevni vložki, ki vas bodo rešili ob manjših nevšečnostih.

 

 

Zaprti? Čaju dodajte limonin sok. © iStockPhoto

 

Zaprtje
Progesteron upočasni prebavo, kar lahko pripelje do lažjih prebavnih težav in zaprtja. Da bi to preprečili, uživajte živila, bogata z vlakninami , in pijte dovolj tekočine , saj vlaknine brez tekočine prebavne težave le poslabšajo. Poleg tega uživajte veliko vitamina C , ki krepi ožilje in zmanjšuje nastanek hemeroidov, ki se lahko pojavijo vzporedno s prebavnimi težavami. Prehrano obogatite s česnom, papriko, peteršiljem in citrusi.

Ne preskočite še nekaj nasvetov, kako premagati srbečico, utrujenost in nespečnost. Berite nas v četrtek, 20. 3. 2008 .

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.