Magazin
21 ogledov

Premiera: Hrup za odrom

1/2
Žurnal24 main
Ste že slišali za hrup, ki se dogaja v tišini?! Teater, kot ga poznajo samo režiserji, igralci, scenografi, inspicienti ... Premiera Špasove komedije je bila v četrtek, 30. 10., in tam je bil tudi Zurnal24.si.
Hrup za odrom je komedija brez dlake na jeziku in skrivnostnih tančic. Je prva premiera po dveh letih, ki jo Špas teater ponuja na ogled v novi gledališki sezoni. V ospredje postavlja zakulisje. V najbolj razgaljeni in zabavni obliki. Besede, kretnje, dejanja, ki se zgodijo izključno za zavesami, v garderobah, na stopnicah, pred ogledalom, Špas teater postavlja direktno pred gledalčevo obličje. Igra brez igre, komedija o komediji, prizor iz garderobe in ne, kot je v tekstu zapisano, opravljanje igralskih kolegov in za piko na i še več iskrene opolzkosti in človeške privoščljivosti.

Med igralci so se na odru zvrstili Boris Kobal, Nataša Tič Ralijan, Dare in Blaž Valič, Marijana Brecelj, Alenka Kozolc, Gregor Geč, Alida Bevk in Vojko Belšak. Režiserska taktirka je bila v rokah Jaše Jamnika, ki je po videnem svoje delo opravil odlično.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.