Magazin
22 ogledov

Preplet klasike s sodobnim

Kombiniranje različnih materialov in konstrukcij daje rezultat posebnih učinkov Žurnal24 main
Domotex, največji sejem talnih oblog v Hannovru, je razkril letošnje smernice.

Vse bolj izrazito je prepletanje klasičnih motivov z modernimi materiali ali kombiniranje kontrastnih materialov in oblik za doseganje posebnih učinkov.

Odmik od tradicionalnega
Pri kombiniranju klasike s sodobnimi prijemi gre predvsem za kombinacijo klasičnih vzorcev z modernimi materiali ali načini tkanja. Tako se zasleduje moderen videz klasičnega, ki ga lahko dosežemo tudi z uporabo nekonvencionalnih barv. Drug trend pa je kombiniranje kontrastnih materialov, ki prepleteni tvorijo avantgarden vzorec. Med takšnimi sta kombiniranje svetlikajočega se, svili podobnega materiala in rustikalne volne ter kombiniranje papirja z jeklenimi vlakni. "Pri preprogah pa je opaziti tudi vedno izrazitejše posnemanje barvnih trendov z modnih brvi," je povedal projektant Jakob Žula.

Trend z modnih brvi. Tako kot pri oblačilih je tudi pri preprogah opaziti, da vse več kupcev želi samosvoje in trendovsko oblikovano preprogo, ki izraža njihov osebni slog.

Tapisoni še vedno in
Miselnost, da so tapisoni stvar preteklosti, je napačna. Tudi na tem področju namreč nastaja prepletanje novih in starih materialov in vzorcev. Uporaba teh pa lahko da prostoru zelo moderen videz. Z uporabo različnih materialov in vzorcev v različnih delih pa lahko dosežete tudi tako imenovani area (območni) videz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.