Magazin
44 ogledov

Prepoznajte bodočega bivšega

lepotec Žurnal24 main
Veste, kaj vaš partner počne narobe, a njegova dejanja kljub temu sprejemate in se vam celo zdijo logična? Debra Weiner temu pravi racionalizacija, zato predlaga, da se čim prej zberete, preden bo vašega razmerja konec.

Debra Weiner, avtorica knjige How to Recognize Your Future Ex-Husband (Kako prepoznati bodočega bivšega moža, op. p.), pojasnjuje, da je racionalizacija lahko zelo nevarna in da vas lahko močno ovira pri prepoznavanju težav v razmerju. Pravi, da obstajajo tri ključna področja, na katerih lahko najpogosteje prepoznate bodočega bivšega partnerja.

Bes je prva reakcija na problem

Človek, ki se pogosto razjezi in to brez zadržkov pokaže že na začetku zveze, je po vsej verjetnosti čustveno nestabilen. Zaradi njegovega besa se lahko kmalu počutite manjvredno, zato je s tem ogrožena tudi intimna. Kajti pravi ključ do intimnosti je občutek varnosti in zaupanja, kar pa je nemogoče doživeti z nekom, ki je ves čas jezen. Če vam to skuša pojasniti tako, da so takšne reakcije odraz njegove bližine, ter da je z vami lahko popolnoma sproščen, bežite! On je potencialni bivši partner.

Postavljanje mej

Čeprav je bistvo razmerja, da se meje med človekoma porušijo, je postavljanje mej med partnerjema ključno, saj boste s tem postavili temelje za zdravo zvezo. Če ne marate, da vam partner jemlje hrano s krožnika, a to kljub temu še vedno počne, lahko pride do velikih težav. To namreč pomeni, da ne spoštuje vaših želja, zato je po vsej verjetnosti vaš bodoči bivši mož.

Denar je znak za alarm

Če ima vaš partner veliko denarja, je to lahko velikokrat izvor vajinih težav. Bogataši znajo biti škrti in čustveno nedostopni, kar je na začetku sicer sprejemljivo, v prihodnosti pa lahko nastanejo težave. Druga stran je kupovanje daril in hvaljenje. Drag nakit na tretjem zmenku je znak za alarm, nikar se ne prepričujte, da je "samo radodaren". To počne le zato, da bi se on počutil dobro, kar je lahko znak narcisoidnosti. Definitivno potencial bivšega.

Bodite pozorne

Za konec Weinerjeva predlaga, da ste že na prvem zmenku pozorne na potencialne bivše. Ob stavku kot je: "Kaj misliš, bodo najini otroci imeli moje ali tvoje oči?" bodite prepričane, da je on vsekakor vaš bodoči bivši partner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.