Magazin
935 ogledov

Prepoznajte naravne tkanine

perilo
1/18
Shutterstock
Vas nakupovanje oblačil vedno znova spravi v slabo voljo, ko pri pregledu všitih etiket ne veste, kaj se bo zgodilo z oblačilom, ki ga boste kupili?

Materiali, ki dihajo, grejejo, hladijo, masirajo, prepuščajo vlago, se hitro posušijo, so odporni proti obremenitvam ... Novi materiali oblikujejo in spreminjajo postavo, spodbujajo krvni obtok, so prijazni zdravju in še marsikaj. Sodobna tehnologija omogoča, da v laboratorijih vedno znova izdelajo nove; nakupovanje oblačil pa zaradi tega zahteva vsaj nekaj znanja.

Naravni in umetni

V grobem tekstilna vlakna delimo na naravna in umetna. Naravna vlakna so rastlinskega ali živalskega izvora. Oblačila iz naravnih materialov omogočajo, da koža diha, prav tako pa dobro vpijajo znoj in preprečujejo čezmerno potenje. Na spletni strani oznake-tekstila.si smo poiskali naravne materiale in nasvete za njihovo nego. Oglejte si jih v galeriji. V prihodnjih dneh pa sledijo še umetni materiali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.