Magazin
34 ogledov

Presenetite goste v predsobi

Žurnal24 main
Predsoba daje obiskovalcem o vas prvi vtis. Presenetite jih. Z ogledali, ki sobo optično povečajo, obešalniki v obliki skulptur in dizajnerskim stolom, boste predsobi dali estetskost in funkcionalnost.

Velikost in vloga predsobe se je skozi zgodovino spreminjala glede na družbeni položaj: od razkošnih preddvorij rimskih vil do mračnih renesančnih salonov. Današnja razporeditev stanovanj predsobo pogosto izpušča. V kolikor pa jo vendarle imate, zlasti, če živite v starejših mestnih stanovanjih z velikim hodnikom, jo kar najbolje izkoristite. Del predsobe ali hodnika boste najbolje izkoristili s praktično, do stropa segajočo garderobno omaro. Pri nadaljnem opremljanju si pomagajte s starimi triki, kot so barva sten, ogledala, teksture za stenske obloge, svetloba in kosi dizajnerskega pohištva.

Abeceda barv se glasi: svetle nianse manjše in temačne prostore povečajo, jih naredijo svetlejše. Pristaši bele barve se opogumite, izberite eno steno in jo obarvajte. Bolj pogumni oblecite steno z zidnimi teksturami, kot so razne vrste kamna, školjke, opeke. Ogledalo predsobo vizualno poveča, svetilke posebnih oblik pa sprožijo efekt presenečenja, saj jih tam nihče ne pričakuje. Združite estetskost s funkcionalnostjo in v predsobo postavite vam dragocen fotelj, klasične obešalnike za plašče pa zamenjajte z modernimi v obliki skulptur. In nikakor ne pozabite na dobro osvetljavo, ki bo razigranost predsobe le poudarila.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.