Magazin
25 ogledov

Prešerno za prešerneže

V ponedeljek bo v Slovenski Filharmoniji nastopila skupina STOP, vstop je prost. Žurnal24 main
8. februar. Na praznik bo vsa Slovenija nabita s kulturnimi dogodki.

Slovenski kulturni praznik letos ne bo samo dan velikih besed prečislanega poeta Franceta Prešerna iz ust slovesnih govornikov, ampak tudi dan drugih umetnikov in umetnosti na splošno.

Veš, poet, svoj dolg?
Že na praznični predvečer bo z verzom Milana Jesiha Stopaš, je slika v srcu ... z neposrednim prenosom na prvem programu TV Slovenija stekla Prešernova proslava z izborom sodobne slovenske ljubezenske poezije, ki se bo ob 21.05 nadaljevala s portreti Prešernovih nagrajencev Kostje Gatnika in Mateje Rebolj.

 

Na kulturni praznik bolj kot zase skrbim, da praznujejo drugi.
Andrej Rozman - Roza

 

V ponedeljek bo vrata odprla večina muzejev po Sloveniji, ki bodo na ta dan omogočali prost vstop, podaljšali odpiralni čas in pripravili delavnice. Kulturniki bodo na praznični dan zaposleni, saj se bodo vrstili literarni večeri in pogovori (v Konzorciju), predstave in koncerti, poskrbljeno pa bo tudi za filmofile, ki si bodo v Slovenski kinoteki ob 10. uri lahko ogledali Pesnikov portret z dvojnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.