Magazin
25 ogledov

Prestiž petih zvezdic

Večino nočitev v Grand Hotelu Toplice na Bledu, kar 96 odstotkov, še vedno preds Žurnal24 main
Slovenija ima kar nekaj hotelov kategorije petih zvezdic, ki s ponudbo zadostijo željam poslovnežev in razvajajo petične goste, ki prihajajo na romantični oddih, ponekod je na voljo tudi sprostitev v toplicah.

Zdravilno in sproščeno. Grand Hotel Toplice na Bledu vas bo razvajal z bazenom, ki ga napaja termalna voda. Ta prihaja neposredno iz vrelca pod njim, pripisujejo pa ji tudi zdravilne lastnosti. V sprostitvenem studiu bodo z raznovrstnimi masažami, savnami in drugimi negovalnimi tretmaji poskrbeli tako za sprostitev kot nego telesa. "Med drugim hotel izberejo za organizacijo
poročnega slavja ali preživljanje medenih tednov,"
pravi Alenka Bešer, direktorica za odnose z javnostmi. Cene sob se v višji sezoni gibljejo od 150 evrov (enoposteljna brez pogleda na jezero) do 320 evrov (suite s pogledom na jezero), za najdražji predsedniški apartma pa je treba odšteti 600 evrov na noč.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Sto osemdeset evrov za sobo.
Na Gradu Otočec organizirajo tudi poslovne in državne protokole, radi pa se pohvalijo še s svojo kulinariko in sobami, urejenimi v ambientu gotike in renesanse. Za počitnikovanje na Otočcu boste odšteli 180 evrov na osebo, 260 pa za dvoposteljno sobo.

Za ekološko ozaveščene. Ekološko ozaveščeni boste verjetno bolj navdušeni nad ponudbo Bohinj Park ECO Hotela. "Namenjen je družinam, saj je povezan z vodnim parkom Bohinj, in poslovnim gostom, ki jim lahko izpolnimo vse želje," je prepričana Nataša Andlovec. Ekološka usmerjenost se kaže pri izkoriščanju vode, pridobivanju energije, uporabi razgradljivih čistil, gradnji z naravnimi materiali in uporabi recikliranih materialov. Cene nočitev se začnejo pri 102 evrih na osebo z vključenim samopostrežnim zajtrkom.

Lev za poslovneže. Hotel Lev se je osredotočil predvsem na poslovne goste, ki prihajajo večinoma iz sosednjih držav. Ti si lahko izberejo trdoto ležišča, tip vzglavnika, na voljo ima veliko delovno površino, elektronsko vodene zavese in vip tretma v sobah, koristi pa lahko tudi brezplačen prevoz po Ljubljani. Redna cena enoposteljne sobe je 200 evrov, za 286 evrov pa je na voljo soba superior.
 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Edini z oznako superior.
Naš edini hotel s petimi zvezdicami in oznako superior, kar pomeni še višji standard, ima Kempinski Palace Portorož. Za dovršeno kulinariko poskrbijo vrhunski kuharji in slaščičarji, najbolj zahtevni gostje pa se lahko razvajajo v Kempinski Rode SPA na kar 1.500 kvadratnih metrih, kar vključuje zunanji in notranji bazen, masažni bazen in savne ter deset različnih sob za tretmaje z dnevno svetlobo. "Palace hotel je že v prejšnjem stoletju slovel po gala plesih in svečanih dogodkih v Kristalni dvorani, ki v svoji elegantni, secesijski belo-zlati podobi s kristalnimi lestenci navdihuje svoje goste," razlaga Ana Golob, PR-menedžer. Za superior dvoposteljno sobo boste odšteli od 225 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.