Magazin
90 ogledov

Pretep se lahko konča s smrtjo

Kletka za hrčka naj bo dovolj prostorna, vanjo položite tudi hišico za ležišče. Žurnal24 main
Sirijski hrčki lahko ob primerni negi z vami preživijo tudi štiri leta.
Rešetke naj ne bodo preširoke. Za hrčka kupite malce večjo kletko, da bo imel dovolj prostora za gibanje, vanjo pa obvezno namestite tudi kolo. Pazite, da rešetke v kletki ne bodo prevelike, da vam hrček skoznje ne pobegne.

Hrčki so samotarji, zato jim omogočite samostojno bivališče, saj družbe predvsem starejši hrčki ne bodo veseli. Z novim sostanovalcem se lahko stepe, pretep pa se lahko konča celo s smrtjo. Najpogostejša vrsta hrčka kot hišnega ljubljenčka je pri nas sirijski hrček, ki zraste v dolžino okoli 20 centimetrov, živi pa lahko tudi štiri leta. Primeren je tudi za najmlajše, ki pa jih moramo imeti ves čas pod nadzorom, da krhke živalce ne poškodujejo.

Svojo kepico hranite s kakovostno hrano za hrčke, ki vsebuje semena, zelišča, trave in koreninice. Hrana naj bo tudi ustrezno groba, da se bodo zobje redno obrabljali. Hrčku občasno ponudite tudi manjše količine sadja in zelenjave, lahko tudi živalskih beljakovin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.