Magazin
52 ogledov

Preženite zimo na Ptuju

kurent Dejan Mijović
Kurentovanje. Ptuj in Maribor tudi letos ob pustu ponujata bogat program brezplačnih prireditev.

Kurentom, ki na Ptuju in v njegovi okolici vsako leto uspešno preženejo zimo, se boste lahko tudi letos pridružili na več prireditvah. Za vas smo pripravili kratek pregled glavnih dogajanj na kurentovanju.

Danes kulturni program
Kurentovanje se je na Ptuju začelo že 26. februarja, potekalo bo pa do 8. marca. Danes je tako najprej na sporedu zabavno druženje društev Sonček, Sožitje, Ozara in zavoda Dornava (ob 11. uri v Karnevalski dvorani), na Mestnem in Slovenskem trgu pa bo v poznopopoldanskih urah na vrsti kulturni program, posvečen likom Jürek, medved in Rabolj.

V nedeljo Etnofest
Nedelja bo v znamenju že 51. mednarodne pustne povorke Etnofest. Ta se bo začela ob 14. uri na ptujskem Mestnem trgu. Zabava na trgu se bo nadaljevala s skupino D'Kwaschen Retashy, v Karnevalski dvorani pa bo popoldne ptujski karnevalski žur.

Mladi na Kurentanc
Študentje in mladi se bodo lahko v soboto, 5. marca, v dvorani Campus udeležili Kurentanca – pustnega rajanja s krofi in kislo juho; za zabavo bo poskrbela glasbena skupina Prljavo kazalište.

Za otroke Čuki in Romana
Program kurentovanja je namenjen tudi otrokom. V četrtek, 3. marca, bo v karnevalski dvorani Poli žur za najmlajše, na katerem bodo nastopili Čuki in ribič Pepe. Najmlajši bodo lahko v nedeljo pustovali s priljubljeno pevko otroških pesmi Romano Krajnčan. Rajanje se bo začelo ob 11. uri v veliki dvorani Narodnega doma v Mariboru, dodatna predstava pa bo isti dan ob 15. uri.

Pust bo pokopan v torek
Pustno dogajanje se bo sklenilo s tradicionalnim pokopom pusta – ta bo v torek, 8. marca, ob 17. uri na Mestnem trgu. Več informacij o bogati ponudbi kurentovanja lahko najdete na uradni spletni strani Kurentovanje.net.

Pustovanje v udobju hotela
Vsi, ki vam pustovanje na prostem ni blizu in si želite udobnejšega okolja, se lahko odločite za pustne pakete, ki jih ponujajo slovenska termalna kopališča in hoteli. V Termah Ptuj lahko še do konca tedna izkoristite posebne pustne popuste. Od 4. do 6. marca lahko dve noči v hotelu Primus preživite že za 175 evrov na osebo. Cena vključuje dve nočitvi s polpenzionom, animacijo za otroke, obisk bazenov in savn ter udeležbo na Primusovem rimskem pustnem plesu. Poleg tovrstnih paketov so na voljo pustovanja, ki zajemajo samo večerjo in animacijski program. Takšno je na primer pustovanje v Celjski koči, za katero boste odšteli 20 evrov na osebo, nočitev pa vas bo stala le še dodatnih 10 evrov na osebo. Pustovanje se začne v soboto, 5. marca, ob 20. uri, pripravljene pa imajo tudi nagrade za najboljše maske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.