Magazin
219 ogledov

Prideš na seks?

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
"Preprosto zgodilo se je," si je poskušala oprati vest prijateljica, ki je po nekajurnem poznanstvu z neznancem skočila med rjuhe. Ups, pardon, na prtljažnik njegovega avtomobila.

"Bilo je noro strastno," je nadaljevala z vidnim navdušenjem na obrazu.

Ko gre za seks za eno noč, sta ponavadi le dve možnosti: si za ali proti. Zgoraj omenjena prijateljica je očitno za, četudi morda tega prej ni priznala, saj bi se v nasprotnem primeru kljub nepozabni kemiji uspela zadržati in domov odšla najverjetneje nekoliko manj potešena, pa zato z manj občutki krivde.

Če zanemarim dejstvo, da je seksualna avantura za eno noč velika seksualna ruleta, s katero tvegate možnost okužbe z različnimi spolno prenosljivimi boleznimi, še vedno ostaja odprta moralna dilema. Kaj pridobim in kaj izgubim, če seks zlorabim le kot telesno potešitev? Kaj več kot telesno omamo pri seksu za eno noč namreč ne morete pričakovati. Pozabite na ljubezenska čustva in romantiko, to je rezervirano za pare, ki se telesno zbližajo šele, ko po telesnem dotiku zahrepeni tudi srce in duša, ne le telesne erogene cone.

par%C4%8Dek, seks | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Brezplačna prostitucija
"Saj, za to gre. Ko si želim le seks brez čustev, pokličem sex buddyja," me prepričuje druga prijateljica. Da pri tem objektnem odnosu do seksualnosti zlorablja tako sebe kot njega, mi ne verjame. Ljudje nismo le kos mesa, zato odtujevanje telesnosti od duševnega dela človeka preprosto ni možno, pa četudi do seks prijatelja ne čutite nobenih ljubezenskih čustev. Takšen seks na klic je pravzaprav brezplačna prostitucija, ki ne glede na to, ali pri prostituiranju uživate ali ne, pomeni škodo za samospoštovanje in zdrav odnos do seksualnosti.

Prostitutke in prostitute najemajo čustveno nezrele osebe, ki se potencialnemu seksualnemu partnerju ne znajo čustveno in seksualno približati, so si soglasni psihologi. Zato sem prepričana, da je tudi za izgovorom, da je seksualni prijatelj ali neznanec za seks za eno noč le sredstvo za telesni užitek, skrita nezavedna čustvena hiba. Ki jo seveda lahko odpravite, le priznati si jo je treba.

Kolumnistka izraža lastno mnenje, ne mnenj uredništva.