Magazin
31 ogledov

Prihaja mesec zdravega nasmeha

kuža Shutterstock
Marec bo tudi letos mesec zdravega nasmeha. V kliniki Tristokosmatih so zato že napovedali brezplačne preventivne preglede zobovja in svetovanje glede zobne higiene kosmatincev.

Redna nega zob je pri psih zelo pomembna, saj lahko težave z zobmi resno ogrozijo njihovo zdravje. Psom se zaradi zobnih oblog in zobnega kamna lahko hudo vnamejo dlesni, zaradi česar izgubljajo zobe.

Številne bakterije lahko iz ust preidejo v krvni obtok ter povzročijo vnetje ledvic, jeter in srčnih zaklopk. Veterinarji zato skrbnike pozivajo, naj za pse skrbijo s primerno hrano, ščetkanjem in rednimi pregledi. Psi si zobovje čistijo in krepijo s trdo hrano, kot so briketi, bikovka in razne palčke. Prav tako jim lahko ponudite trdo govejo kost, zobe pa si čistijo tudi s surovimi vampi, ki jih še cele in nenarezane poiščite pri mesarju. Če se psu nabira zobni kamen, ga čim prej odpeljite k veterinarju, da ga očisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.