Magazin
30 ogledov

Prihajajo 20. Čufarjevi dnevi

Žurnal24 main
Jesenice bodo prihodnji teden živele s komedijo, saj se pričenjajo jubilejni 20. Čufarjevi dnevi. Uprizorjenih bo devet predstav domačih in zamejskih amaterskih gledališč.

Tradicionalni Čufarjevi dnevi, ki jih pripravlja jeseniško gledališče Toneta Čufarja in veljajo za eno najpomembnejših gledališčih prireditev na Gorenjskem, bodo letos znova razveseljevali ljubitelje zabavnih gledaliških predstav. Amaterska gledališča iz Slovenije in zamejstva bodo na jeseniški oder pričarala devet predstav, večinoma komedij. Direktorica jeseniškega gledališča Branka Smole pa je tudi na letošnjih Čufarjevih dnevih, ki se začnejo v sredo, 14. novembra, napovedala gledališka presenečanja.

Dramaturg Alen Jelen je izbiral med 19 predstavami in izbral osem tekmovalnih predstav. Festival se bo zaključil z uprizoritvijo Linhartove Županove Micke v izvedbi domačega gledališča. Gre za projekt, ki ga je Gledališče Toneta Čufarja pripravilo v sodelovanju z zamejskimi gledališči iz Štandreža v Italiji in Šentprimoža v Avstriji.

Tekmovalni program
V tekmovalnem programu si bo moč ogledati predstave Gledališča Toneta Čufarja, Šentjakobskega gledališča Ljubljana, Gledališke skupine KD Ivan Kaučič Ljutomer, amaterskega gledališkega ansambla KUD Zarja Trnovlje - Celje, mariborskega Gledališča Gnosis, Mladinske gledališke skupine KPD Planina v Selah in Loškega odra. Doslej se je na Čufarjevih dnevih zvrstilo že več kot 300 gledaliških skupin, ki se zadnja leta, odkar je festival dobil tudi tekmovalni značaj, potegujejo za Čufarjeve plakete po izboru žirije in občinstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.