Magazin
70 ogledov

Prihod novega mačka

Mačke Žurnal24 main
Pihanje in renčanje sta ob prihodu novega mačka normalna in lahko trajata dva tedna.
Raje posvojite dve mucki hkrati. Mačke so družabna bitja, zato jim je ob naši odsotnosti lažje, če imajo družbo. Najbolje je posvojiti dve mucki hkrati. Če mačko že imate, pa je od njenega značaja odvisno, ali bo nova družba dobrodošla.

"Ko domov prinesete novo mačko, je to vedno velik stres za obe in pričakujemo lahko burne reakcije," opozarja Polona Samec iz zavetišča Horjul. Treba je opazovati in ravnati po občutku. Pihanje in renčanje sta po njenih besedah normalna in lahko trajata tudi dva tedna, prvih nekaj dni pa je običajno težava tudi uporaba istega stranišča.

"Prišleka je dobro pustiti v transporterju nekaj časa, potresete pa ga lahko z mačjo meto oziroma baldrijanom, ki na mačke dobro vplivata, da se stres vsaj malo omili," svetuje. Če imate možnost, lahko pri združevanju napredujete zelo počasi in imate mački v prostoru ločeni vsaj nekaj dni, da se navadita na vonj druga druge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.