Magazin
24938 ogledov

Priljubljena pevka umrla, imela je le 31 let

Svečka Profimedias
Tragično. Imela je le 31 let.

Ameriška pevka Cat Janice, ki je zaslovela na TikToku, je umrla za rakom v starosti 31 let. Janice, ki je v bolnišnici izdala pesem Dance You Outta My Head, so marca 2022 diagnosticirali sarkom, redek rak kosti ali mehkega tkiva. Med zdravljenjem je razkrila, da je pravice za svojo glasbo prenesla na svojega sedemletnega sina Lorena.

Njena družina je dejala, da so "večno hvaležni za izliv ljubezni", ki so jo prejeli. "Cat počiva v miru, saj ve, da bo z glasbo še naprej skrbela za svojega sina," so povedali. "To ne bi bilo mogoče brez vseh vas." Odkar je v prvem tednu tega leta izdala album Dance Outta My Head, se je uvrstil na prvo mesto TikTok Billboard Top 50 in dosegel prvih 10 Billboardove plesne in elektronske lestvice.

Njen videospot ima tudi 57 milijonov ogledov na spletu. Janice, s pravim imenom Catherine Ipsan, je kot najstnica začela pisati in producirati glasbo, ki jo je izdala v svojih dvajsetih. Svoje sledilce na družbenih medijih je obveščala o svojem zdravljenju po postavitvi diagnoze. Štiri mesece pozneje, po operaciji, kemoterapiji in obsevanju, so Janice povedali, da je brez raka – vendar se je bolezen junija 2023 vrnila na njena pljuča.

V sporočilu svojim sledilcem je objavila: "Imam grdo novico, da je rak zmagal. Trdo sem se borila, a sarkomi so bili močnejši. In želela sem mu dati še eno pesem za svoj rojstni dan. Želim, da moja zadnja pesem prinese veselje in zabavo. To je vse, kar sem si želela v svoji bitki z rakom."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.