Magazin
48 ogledov

Priloge za pol evra

Uživajte v rižu z rozinami! Žurnal24 main
Šest hitrih prilog vam bo olajšalo kuhanje, hkrati pa boste z njimi tudi privarčevali, saj vas bo ena priloga stala manj kot pol evra!

Zraven okusnega obroka kot prilogo pripravite polento, kuskus, limonov krompir, riž, čičerikin pire ali pa se odločite za testene krpice. Vsi recepti, ki so predstavljeni, so napisani za dve osebi.

Polenta
Hranljivo specialiteto iz severnoitalijanske kuhinje tokrat pripravite tako, da z metlico za stepanje vmešate 100 g koruznega zdroba v 700 ml vrele vode. To bo zadostovalo za dve osebi. Mešajte hitro, drugače se bodo naredile grudice. Med mešanjem prilijte še 4 žlice olivnega olja ali stopljenega masla. Posolite jo in popoprajte, vanjo pa lahko dodate še strt strok česna ali 50 g sveče naribanega sira.

Limonov pire
Krompir se zelo dobro poda k ribjim jedem. Skuhajte dva krompirja, ju olupite in zmečkajte. Vmešajte žlico olivnega olja in sok pol limone. Posolite, popoprajte in mu dodajte česen ali kakšna druga zelišča. Lahko narežete svež žajbelj na tanke trakove, ga hitro opecite na vročem olju in vmešajte v pire.

Čičerikin pire
Plodovi čičerike so zelo hranljivi. Za dve osebi 200 g čičerike namočite čez noč, nato pa jo eno uro kuhajte v 700 ml vode. Eno čebulo drobno narežite in jo skupaj z enim strtim strokom česna popražite na dveh žlicah olja. Dodajte čičeriko in tri žlice olivnega olja ter dobro pretlačite. Če je pire pregost, ga prelijte z malo tople vode. Začinite s soljo, popoprajte in dodajte malo naribanega muškatnega oreščka.

Kuskus
Grobozrnati zdrob uporabljajo predvsem v kuhinji severnoafriških dežel. Zanj potrebujete 125 g kuskusa, ki ga prelijte s 150 ml vroče vode. Pustite ga stati približno 15 minut, nato pa vanj vmešajte majhno žlico masla. Lahko ga pripravite kot solato in sicer tako, da ga zmešate s kumaro ali paradižniki, ki jih narežete na kocke in začinite z olivnim oljem ter lističi sveže mete. Topel se poda k mesnim jedem z omako. Korenje ali bučke na maslu dušite do mehkega, nato pa dodajte kuskus.

Testene krpice
Pripravite jih doma in sicer tako, da iz dveh jajc, 100 g moke, 100 g pšeničnega zdroba in malo soli ugnetete testo. Z valjarjem ga tanko razvaljajte in narežite na kvadrataste krpice. Stresite jih v veliko količino vrele slane vode in kuhajte dve minuti. Prelijte jih na cedilo, jih odcedite in zmešajte z 20 g stopljenega masla. Dodajte jih mesnim jedem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.