Magazin
109311 ogledov

Princesa Kate v bolnišnici, ne kaže dobro!

kate middleton Profimedia
Tam bo ostala vsaj dva tedna, razkrivajo prve informacije.

Valižanska princesa Kate je pristala v bolnišnici. Danes je prestala abdominalni kirurški poseg, so sporočili iz palače Kensington.

Šlo naj bi za načrtovan obisk. Za kakšen poseg je šlo, ostaja skrivnost, v palači so zgolj zanikali, da bi šlo za rakavo obolenje. 

A glede na informacije poseg ni bil nedolžen. 42-letna Kate namreč predvidoma še več mesecev ne bo mogla opravljati dolžnosti. "Glede na zdravniška priporočila, se zelo verjetno ne bo vrnila k javnim dolžnostim vsaj do velike noči," piše v izjavi. Obenem navaja, da želi Kate ohraniti zasebnost svojega zdravstvenega stanja in prosi za razumevanje javnosti. Če bo prišlo do kakšnih sprememb njenega stanja, bodo v palači obvestili javnost. 

Kot poroča BBC, je skopost uradnih izjav glede stanja princese sicer pričakovana, a ton sporočila in nekatere podrobnosti vseeno dokazujejo, da gre za resno stanje. V bolnišnici bo ostala do dva tedna, rehabilitacija pa bo trajala kar tri mesece. Če bi bil poseg manjše narave, bi Kate gotovo hitreje spustili v domačo nego. 

Kate, žena prestolonaslednika Williama in mater njunih treh otrok Georga, Charlotte in Louisa, je imela zelo natrpan decembrski urnik in ni v javnih nastopi z ničemer nakazala, da bi lahko imela zdravstvene težave.

Malo po tem so iz palače sporočili, da tudi kralja Karla III. prihodnji teden čaka kirurški poseg. Več o tem na povezavi.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 9
  • Avatar jate
    jate 10:58 18.januar 2024.

    no kost je vržena ,zdaj pa jo brž obglodat

  • Avatar Zala
    Zala 09:00 18.januar 2024.

    Ne glede nato, kaj si mislim o teh preživetih monarhih, je Katka hkrati tudi mama, žena, sestra, teta, ... in bolezen ni nič kraljevskega. Želim ji hitro okrevanje.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:24 17.januar 2024.

    S skrivanjem dejstev se ustvarja samo še večji firbec pri ljudeh.