Magazin
151 ogledov

Pripomočki za peko na žaru

Med pripomočki za peko na žaru naj ne manjkajo lesena ali kovinska nabodala za p Žurnal24 main
Pikniki in peka na žaru so vsekakor obvezen del vsakega poletja. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako grilanje narediti še bolj pestro, peko pa enostavnejšo.

Obvezna oprema vsakega piknika so tudi papirnate brisače, ki vam bodo koristile, če boste želeli popivnati odvečno maščobo, ter seveda steklenica piva za izboljšanje okusa mesnih jedi.

Oglje in pripomočki za kurjenje
Za klasični žar na oglje, pa tudi za peko v vrtnem kaminu potrebujete oglje. Izberete lahko med različnimi vrstami, za vse pa je značilno, da jedi dajejo dodatno prijetno aromo. Oglje boste najlažje prižgali s posebnimi briketi ali z vžigalnimi kockami. Uporabite lahko tudi navaden papir, dračje ali manjše lesene trske. Nikakor pa žara ne polivajte s kakršnimikoli vžigalnimi tekočinami, ne samo da bi lahko zanetili požar, tudi hrana bo neužitna.

 

Kuharske rokavice, predpasnik in krpa

  • Za zaščito pred vročino si nadenite kuharske rokavice. Izberite debelejše, a takšne, da vas ne bodo ovirale pri peki in rokovanju s hrano.
  • Z zanimivim predpasnikom boste dosegli pravo vzdušje in počutje mojstra za žar, dodatno pa bo pred madeži zaščitil tudi obleko.
  • Kuhinjska krpa je tako obvezen dodaten vsake kuhinje, potrebovali jo boste ves čas, zato jo imejte stalno pri roki.


Pribor za pečenje

  • Čopič. Potrebovali ga boste za premaz mesa in zelenjave z oljem ali izbrano omako. Izberite kvalitetnega, ki ne bo puščal dlačic na hrani.
  • Prijemalka. Služila vam bo pri prijemanju in obračanju hrane. Lahko izberete kovinsko ali takšno iz zelo kvalitetne plastike.
  • Vilice, lopatica in kavelj. Bodo v dodatno pomoč pri rokovanju s hrano.
  • Ščetka. Potrebovali jo boste na koncu za čiščenje rešetk ali plošče.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.