Magazin
47 ogledov

Pripravite popolno rojstnodnevno zabavo

Najpomembnejša je torta! Žurnal24 main
Je tudi vaš malček eden od spomladančkov? Potem se v teh dneh zagotovo ukvarjate s tem, kako organizirati njegovo rojstnodnevno zabavo.

Naj vas potolažimo – najdražje zabave niso vedno tudi najboljše! Pomembnejše je, da pri organiziranju zabave svoji domišljiji pustite čim bolj prosto pot. Poleg tega upoštevajte želje svojega malčka. Prav vi ste tisti, ki njega in njegove želje najbolje poznate – zato ni razloga, da zabava ne bi uspela.

Otroci uživajo v neumnostih
Verjetno ste že pozabili na čas, ko ste bili majhni. Če malce bolj pobrskate po spominu, pa boste kmalu ugotovili, da vas je neskončno zabavalo recimo obmetavanje z vodnimi balončki. Otroci imajo radi nagajive igre, zato jim lahko to razkošje za rojstnodnevno zabavo nedvomno privoščite. Kupite jim balončke, piskajoče igračke, papirnate klobuke … Poleg tega pobrskajte po pustni opremi – morda se kaj zanimivega najde tudi med starimi maskami.

Priredite tematsko zabavo
Ko se odločite, kateri datum bo najprimernejši za malčkovo zabavo, se lotite izbora teme. Tematske zabave so vedno odlične, tako za starejše kot tudi za mlajše. Pomembno je, da izberete temo, ki je blizu vašemu malčku. Če je vaš otrok nor na avtomobilčke, lahko priredite dirkalno zabavo, na kateri otroci na različne načine tekmujejo. Če ima vaša deklica rada vile, lahko priredite vilinsko zabavo. Ali pa morda zabavo, vezano na Harryja Potterja ali kakšen drug domišljijski lik, ki je všeč vašemu malčku.

S čim manj nadzora
Ko bodo slavljenec in njegovi povabljenci na vrhuncu razigranosti, je vaša naloga, da skrbite za varnost in za to, da bodo krožniki polni. Nikar ne posegajte v otroško igro, saj so "neumnosti" in "vragolije" najbolj sladke, če jih lahko naredimo za hrbtom odraslih.

Fotografirajte
Morda bo najbolje, če se držite vloge uradnega fotografa. Tako ne boste preveč živčni, kaj se med tem dogaja s stanovanjem, poleg tega pa bo vaš otrok pozneje z veseljem pogledal fotografije s svoje krasne rojstnodnevne zabave. Fotografiranje bo zelo zabavno zlasti, če ste si pred tem izbrali temo zabave. Si predstavljate fotografije, na katerih so vsi oblečeni v rdečo ali pa rumeno?

 

Preberite še:

Čudne navade majhnih otrok

Bi imeli malega ekonomista?

Naj bo vaša noč mirna

Najpomembnejša je torta
Zabava naj ne bo predolga, saj bodo otroci postali utrujeni in sitni. Dve do tri ure je za takšno vrsto zabave povsem dovolj. Ključni del mora predstavljati serviranje torte – iz tega naredite celo ceremonijo. Pustite otroke v napetosti in pričakovanju, nato pa velikopotezno servirajte torto s prižganimi svečkami.

Najmlajši
Za najmlajše so najprimernejše zabave z glasbo, plesom, barvno kredo in milnimi mehurčki. Po koncu je sicer potrebno malce več čiščenja – ampak saj ste na to pripravljeni, mar ne? Čeprav se vam otrok pri tej starosti še ne bo zahvalil, ste lahko prepričani, da se mu bo zabava za vedno vtisnila v spomin.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.