Magazin
15 ogledov

Privadite ga na avtosedež

Malčki potrebujejo občutek, da jih ne boste zapustili, niti med vožnjo. Žurnal24 main
Nekateri otroci vožnjo obožujejo in med njo spijo, nekateri pa začnejo jokati vsakič, ko odprete vrata avtomobila. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako ga privadite na avtosedež.
Sedite poleg svojega malčka
Na zadnji sedež namestite otrokov sedež, vi pa sedite poleg, medtem ko vozi nekdo drug. Malček potrebuje občutek, da ga ne boste zapustili, niti med vožnjo. Morda mu boste morali sprva nenehno brati, mu razkazovati igračo, se z njim intenzivno pogovarjati. Čez nekaj časa, odvisno od otroka, pa mu bo čisto dovolj, da bo lahko opazoval zanimivo okolico, medtem ko boste vozile same.

Sedež v stanovanju
Poskusite svojega otroka navaditi na avtosedež že doma. Privežite ga vanj, na primer med vašim kuhanjem ali pospravljanjem. Otroci se na sedež lahko navadijo podobno kot na jedilni stolček. Ko ga boste pozneje s sedežem vred privezali v avto, bo bolj navdušen in bo kmalu zaspal. Nikakor pa ga ne jemljite v naročje, saj lahko pride do tragičnega izida; glavica mu v vašem naročju lahko omahne že pri 30-krat manjši sili kot pri odraslem.

Družinski album
Nekateri otroci naravnost pokajo od smeha ob pogledu na fotografije iz albumov. Slike zavijte v platnice, ki jih ni mogoče strgati. Bodite domiselni in ko se jih bo naveličal, mu postrezite z dobro slikanico. V trgovinah se da kupiti tudi niz ropotuljic in ogledalc, ki se nalepijo na okno poleg otroka. Pri ogledalu, ko otrok lahko občuduje samega sebe, zabave nikoli ne zmanjka.

Vožnja naj bo zabavna
Domislite se zanimive in pisane lepljenke. Iz revij in časopisov izrežite obraze ljudi in živali ter jih čim več pričvrstite na zadnji del prvega sedeža, tako da jih lahko otrok med vožnjo vneto opazuje. Lepljenko večkrat zamenjajte in smeha ne bo zmanjkalo. Za spremembo poskrbite tudi za dobro glasbo in malo animacije, ne pozabite pa na varno vožnjo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.