Magazin
128 ogledov

Problemi z erekcijo

Žurnal24 main
Zanima me, kaj vse lahko vpliva na probleme z erekcijo. Bivši fant se je vrnil k meni s predlogom, da bi se še naprej dobivala in seksala, a vedno je imel probleme z erekcijo.

Zanima me, kaj vse lahko vpliva na probleme z erekcijo. Po polletnem premoru se je bivši fant vrnil k meni s predlogom, da bi se še naprej dobivala in seksala, ker do mene še zmeraj čuti močno telesno privlačnost in je baje z mano imel najboljši seks. Dogajalo pa se je, da je imel probleme z erekcijo. Probleme je imel sicer že na začetku, ko sva začela hoditi, ampak so se zadeve sčasoma umirile. Ko sva se začela spet dobivati, pa je imel vedno probleme. To se mi zdi čudno, saj je star komaj 24 let. Zanima me, ali se mu je to dogajalo zaradi mene, ker do mene pač ni več gojil nobenih čustev (jaz sem ga imela še zmeraj rada). Mislim pa, da če ga ne bi tako močno privlačila, se ne bi vrnil k meni. Zanima me, ali je možno, da se mu to dogaja zaradi alkohola, saj zelo pogosto popiva, in ali je možen še kakšen vzrok.

 

Potrebujete nasvet?

Vprašanja za dr. Ireno Rahne Otorepec pošljite na:svetovanje@zurnal24.si

Odgovor:
Pa začniva, draga anonimna bralka, pri koncu pisma. Njegovo pogosto popivanje, ki ga omenjaš na koncu, lahko vidiš kot razvado, ki bi jo bilo treba malo pokomentirati z njim. Alkohol pa ima kot substanca seveda na spolne funkcije negativen dolgoročni vpliv, kajenje tudi, vendar bistveno manj. Skratka, smiselno bi bilo uživanje alkohola omejiti – zmanjšati. Lahko pa alkohol "nastopa" kot pomočnik pri lajšanju skrbi tvojega bivšega/sedanjega fanta zaradi težav z erekcijo. Noben moški ni imun na težave z erekcijo, če pa postane na ponavljajoče se težave pozoren, zaskrbljen, in pričakuje "polom" ob vsakem nadaljnjem spolnem odnosu, se težave z erekcijo začnejo stopnjevati, obenem pa tudi čustveni negativni odzivi – strah, sram, zaskrbljenost, obupanost ... Moški išče načine, da teh težav ne bi več imel, lahko se začne izogibati spolnim kontaktom, lahko jih išče drugje, izven partnerske zveze, lahko se "tolaži" z alkoholom. Starost tukaj ne igra večje vloge, zgolj toliko, da so pri starejših moških pogostejše telesne bolezni – na primer sladkorna bolezen kot vzrok erektilne motnje. Pri mlajših pa so razlogi za poglobitev težav z erekcijo v glavnem psihične narave, najpogostejši je strah pred ponovnim neuspehom, ki lahko krepko zamaje samozavest dotičnega moškega. Ne vem, koliko bi se ti zmogla s fantom pogovoriti, da bi ti svoje strahove lahko zaupal in da bi lahko skupaj odpravila spolne težave. Če se je "vrnil", ker do tebe čuti močno telesno privlačnost, in si ga tudi ti telesno želiš, poskušaj vajino spolno igro upočasniti in se mogoče za začetek "izogniti" spolnemu aktu, obenem pa "preveriti", ali je v tem delu njegova erektilna sposobnost prisotna. Ker ne vem, kakšna je bila vajina zveza, ne morem komentirati, ali se mu je to dogajalo zaradi tebe, kot si sama zapisala. V spolnosti in užitku pač občutki krivde nimajo kaj iskati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.