Magazin
26 ogledov

Projekti za vzgojo in pismenost

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na ministrstvu za šolstvo so predstavili projekte s področja kulturne vzgoje in bralne pismenosti.

Namen vseh projektov, sofinanciranih s strani Evropskih strukturnih skladov (ESS), je kulturno žlahtenje in vzgoja otrok v kultivirane posameznike, pravi minister za šolstvo Igor Lukšič.

Predstavljen je bil tudi javni razpis za izvajanje projektov s področij kulturna vzgoja in bralna pismenost za obdobje od 2008 do 2011. Namen razpisa je dvigniti raven kulturne pismenosti med učenci, strokovnimi delavci ter med starši, povezati šole s kulturnimi ustanovami in pripraviti predloge za vključevanje kulturne vzgoje v izvedbene kurikule.

Projekti so razdeljeni na tri tematske sklope. Zaključek prvega in drugega sklopa je načrtovan za oktober 2010, tretji sklop pa naj bi se končal oktobra 2011. Projekti potekajo na treh nivojih izobraževalnega sistema: v vrtcih, osnovnih in v srednjih šolah.

V okviru prvega sklopa projektov Vključevanje kulturne vzgoje v izvedbene kurikule in dvig ravni kulturne pismenosti so predstavili še projekt z naslovom Kulturni anticiklon. V njem je sodelovalo več gimnazij, rezultat projekta pa je bil po prestavitvi sodelujočih devet šolskih umetniških ekip in najmanj sto ustvarjalnih gimnazijcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.