Magazin
18 ogledov

Prvi polfinale brez presenečenj

Izraelec Boaz Mauda je iskreno priznal, da je presenečen ob uvrstitvi v finale i
1/32
Žurnal24 main
Po prvem polfinalu, ki je bil v torek, 20. 5. 2008, v Beograjski areni, so novinarji v tiskovnem centru izpraševali evrovizijske predstavnike desetih držav, ki so se uvrstile v finale.

Grkinja Kalomira je s svojim že kar prenežnim otroškim glasom izjavila, da je med nastopom čutila ogromen pritisk, saj svojih navijačev nikakor ni želela razočarati. Očarljiva Grkinja je na tiskovki požela tudi največ stoječih ovacij, verjetno tudi zato, ker so prevladovali grški navijači. Romuna Niko in Vlad sta dejala, da sta pripravljena na veliki finale, vendar se obenem zavedata, da je zmagovalec lahko samo eden.


Laka, predstavnik Bosne in Hercegovine, je pohvalil nos Kalomire, grške predstavnice. © Matjaž Tavčar

 

Laka , predstavnik Bosne in Hercegovine, je dejal, da se je na odru počutil odlično, še posebej zato, ker ga je pri nastopu spremljala sestra Mirela (v nastopu je predstavljala navihano plesalko). "Nos Kalomire preprosto obožujem," je dodal v svojem navihanem slogu. Pevec finskega benda Terasbetoni se je najprej zahvalil svojim privržencem in dodal: "Skandinavci moramo držati skupaj." Poleg tega se je zahvalil edinemu metalskemu navdušencu med novinarji, ki je kar prekipeval v svojem zanosu in ponosu (bil je Finec).

Za zdaj kaže, da utegnejo biti v finalu vsi skandinavski predstavniki. Finska in Norveška sta se uvrstili včeraj, Švedski, ki se bo za vstop v finale borila v četrtek na drugem polfinalu, pa trenutno na stavnicah kaže najbolje.


Rus Dima Bilan je samozavestno izjavil, da bodo v sobotnem finalu najverjetneje zmagali. © Matjaž Tavčar

 
Samozavest ruskega predstavnika
Rus Dima Bilan je izjavil, da bodo v finalu najverjetneje zmagali. Poleg tega je v čustvenem in rahlo vzvišenem tonu dodal, da je sodelovanje na takem tekmovanju neverjetna in edinstvena izkušnja. Zmaga ga je očitno zelo pogrela, saj je imel med vsemi predstavniki le on odpeto majico, kar je tako ženski kot precejšnji del moške publike sprejel z velikim odobravanjem. Izraelec Boaz Mauda je iskreno priznal, da je presenečen ob uvrstitvi v finale in da komaj čaka na soboto. Armenka Sirusho je bila še vedno vsa vzhičena: "Joj, v finalu sem, o Bog, ljubim vas, hvala."

Poljakinja Isis je bila med vsemi najbolj spiritualna. "Mislim, da je bil danes na odru prisoten Bog," je dejala. Norvežanka Maria Haukas je bila čisto iz sebe zaradi presenečenja in sreče. "Bila sem neverjetno nervozna. Nocoj zaradi razburjenja verjetno ne bom mogla spati," je dodala. Na novinarska vprašanja niso odgovarjali le predstavniki Azerbajdžana. Razlog je bil seveda neznanje angleščine.

V četrtek drugi polfinale
V četrtek ob 21. uri se nam obeta drugi polfinale, kjer se bo pomerilo novih 11 držav. Na stavnicah trenutno najbolje kotirajo Švedska, Ukrajina in Turčija. Ker so stavnice prvega polfinala neverjetno točno napovedale končne uvrstitve, jih tokrat ne moremo prezreti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.