Magazin
16 ogledov

Prvinsko surovi Oliveri

Na petek trinajstega novembra je v Menzi pri koritu na Metelkovi v solo vlogi na
1/32
Žurnal24 main
Na petek trinajstega novembra je v Menzi pri koritu na Metelkovi v solo vlogi nastopil bradati basist Nick Oliveri.

Bas je tokrat zamenjal za akustično kitaro, saj je prišel predstaviti svojo najnovejšo solo ploščo z naslovom Death Acoustic. Na njej je akustično slekel komade izvajalcev, kot so Raw Power, GG Allin, Queen of The Stone Age, The Misfits in The Dwarves. Omenjeno drugo ploščo je po lastnih besedah naredil le zato, ker je bil njegov bend na pavzi zaradi družinskih obveznosti, katerih pa sam nima.

38-letni strunski glasbenik Nick Oliveri je najbolj poznan kot nekdanji basist pri
Queens of The Stone Age, s katerimi je nastopil tudi v Ljubljani leta 2003. Sicer je njegov diskografski  spisek plosc bendov s katerimi je sodeloval ali pa se sodeluje precej obsežen (QOTSA, Kyuss, Mondo Generator, The Dwarwes, The Knives).

Koncert v Menzi so mu odprli stoner grungerji iz Zagreba po imenu Cojones, zmagovalci letošnjega YounGunZ natečaja. Nick je zacel s komadom I Want You to Die (Mondo Generator), od katerih smo med drugim slisali tudi So High, So Low. V nadaljevanju je izvedel nekaj tistih od QOTSA (Gonna Leave You, Another Love Song, Autopilot). Zadovoljno je komuniciral s publiko, počil kitarsko struno in razpredal o svojih spominih na ljubljanski koncert s QOTSA, ko ga je bend pomotoma pustil na italijanski meji, nato pa ga je neka punca namesto do Križank dostavila na avstrijsko mejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.