Magazin
26 ogledov

Prvomajske počitnice rezervirajte že zdaj

egipt Shutterstock
Morda se v tem zimskem vremenu ne zdi tako, a prvomajske počitnice bodo tu, kot bi mignil.

Letos bosta 1. in 2. maj priročno četrtek in petek, kar ponuja odlično priložnost za počitniški podaljšani konec tedna. Prav zato z rezervacijo oddiha ne čakajte do zadnjega trenutka, turistične agencije so že pripravljene na vaše povpraševanje in ponudb, kako in kje preživeti 1. maj, ne manjka.

Odkrijte pomladno Evropo

Največ ponudbe je vezane na staro celino, ki je konec aprila že pomladno cvetoča.

Odlična izbira so križarjenja po Sredozemlju, saj je jug Evrope ob tem času že skoraj poletno topel, pa tudi cene so ugodne – gibljejo se okrog 500 evrov za en teden križarjenja.

Konec aprila in začetek maja sta idealna tudi za (nekajdnevno ali celotedensko) obiskovanje prestolnic, cene pa se glede na program in destinacijo gibljejo od sto pa vse tja do več kot tisoč evrov.

Eksotika na dosegu žepa

Organizirana potovanja po Evropi pa samo zato, ker so blizu, še niso nujno najcenejša izbira. Za približno tisoč evrov se lahko med prvomajskimi počitnicami odpravite v Jordanijo, na Kubo ali Karibe (če jih naštejemo le nekaj), bližnje eksotične države pa so še cenejše. V Egipt, Maroko ali Tunizijo se lahko za en teden odpravite, tudi če imate na voljo manj kot 500 evrov.

Ker gre v veliko primerih za zgodnje ponudbe oziroma ponudbe v prvem hipu, nizke trajale dolgo, zato jih velja izkoristiti zdaj.

Komentarjev 1
  • milek 08:15 26.januar 2014.

    Vlada nam je pred novim letom že rezervirala počitnice. Naslednjih 10 let bodo počitnice z naslovom "krpanje bančne luknje".