Magazin
31 ogledov

Psi in mačke dobili svojo restavracijo

mačka bar restavracija Shutterstock
Med prazniki so v Berlinu odprli prvo restavracijo za mačke in pse, ki kosmatim štirinožcem ponuja hrano visoke kakovosti. A veliko Nemcev ni navdušenih nad idejo.

Pets Deli v okrožju Gruenewald svojim mačjim in pasjim strankam ponuja goveje, puranje in celo kengurujevo meso, na meniju pa se najdejo le takšne poslastice, ki jih je za štirinožce predpisal nutricionist za ljubljenčke. Obroki in priboljški stanejo od 3 do 6 evrov, kolački pa okoli 4 evre. In medtem ko ljubljenčki uživajo v skrbno izbrani hrani, si lahko njihovi lastniki privoščijo skodelico kave. Če pa vaš ljubljenček nerad jé v družbi drugih živali, lahko hrano vzamete s seboj.

Hrano bi lahko jedli tudi ljudje

Lastniki so idejo za prav posebno restavracijo dobili, potem ko so ugotovili, da za nekatere živali navadna pasja ali mačja hrana nista dovolj in da potrebujejo več hranilnih snovi. David Spanier, eden od lastnikov, je razložil, da njegov pes sploh ne more prebaviti hrane, kupljene v supermarketih. "Takšna hrana ni dobra za živali. To je tako, kot bi jaz vsak dan jedel hitro prehrano, kar je zelo slabo za zdravje," je razložil za spletno stran The Local News. Menedžerka Katharina Warkalla, ki je tudi nutricionistka, je ob tem pojasnila, da ob mesu živalim postrežejo brokoli, riž, testenine ali krompir. "Meso je tako dobre kakovosti, da bi ga lahko brez težav jedli tudi ljudje," pravi.

Nerazumljivo zgražanje

A tudi to dobro delo se ni moglo izogniti kritikam. Nekateri številnim lastnikom očitajo pretiravanje in menijo, da živali res ne potrebujejo takšne restavracije. Wolfgang Büscher, predsednik dobrodelne organizacije, ki ponuja pomoč siromašnim otrokom, se ob tem še posebno zgraža: "Takšna dekadentna poteza daje vtis, da se bolj trudimo za živali kot za otroke." Vendar pa se lastnik za to ne zmeni in pravi, da so tudi živali živa bitja, ki si zaslužijo zdravo in kakovostno prehrano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.