Tokrat klasiko pripravite na eksotični način, za okus pa ji dodajte še malo pora.
Igrajte se z domišljijo in svojim najdražjim pripravite nekaj klasičnega z eksotičnim priokusom –
puranu dodajte mango.
Sestavine (za štiri ljudi):
- 4 srednje veliki puranji zrezki
- 2 kosa manga
- 1 žlica pšenične bele moke
- 2 kosa pora
- 3 žlice olivnega olja
- limonin sok
- malo vode
- 1 jušna kocka
- sol in poper
Priprava:
Puranje zrezke najprej operite, osušite in narežite na koščke. Nato purana povaljajte v pšenični beli moki. Operite por in ga narežite na manjše kolobarje. Nato v ponvi segrejte olje in popecite meso. Dodajte mu por, nato pa vse skupaj pokapljajte z limoninim sokom. Puranu prilijte vodo in dodajte jušno kocko ter dušite približno 15 minut. Mango olupite in ga narežite na kocke. Dodajte ga k mesu in dušite še pet minut. Po okusu zrezke popoprajte in posolite.