Magazin
46 ogledov

Puran z mangom

Se vam že cedijo sline? Žurnal24 main
Tokrat klasiko pripravite na eksotični način, za okus pa ji dodajte še malo pora.

Igrajte se z domišljijo in svojim najdražjim pripravite nekaj klasičnega z eksotičnim priokusom – puranu dodajte mango.

Sestavine (za štiri ljudi):

  • 4 srednje veliki puranji zrezki
  • 2 kosa manga
  • 1 žlica pšenične bele moke
  • 2 kosa pora
  • 3 žlice olivnega olja
  • limonin sok
  • malo vode
  • 1 jušna kocka
  • sol in poper

Priprava:
Puranje zrezke najprej operite, osušite in narežite na koščke. Nato purana povaljajte v pšenični beli moki. Operite por in ga narežite na manjše kolobarje. Nato v ponvi segrejte olje in popecite meso. Dodajte mu por, nato pa vse skupaj pokapljajte z limoninim sokom. Puranu prilijte vodo in dodajte jušno kocko ter dušite približno 15 minut. Mango olupite in ga narežite na kocke. Dodajte ga k mesu in dušite še pet minut. Po okusu zrezke popoprajte in posolite.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.