Puranje zrezke zavijte v rolado, skupaj s sirom in pršutom ter jih postrezite z rižem.
Sestavine:
- 4 puranji zrezki
- 4 rezine kuhanega pršuta
- debela rezina sira (lahko je Edamec)
- 0,5 l sladke smetane
- pol vrečke parmezana
- 1 sirček
- 4 žličke gorčice
- sol
Priprava:
Zrezke solite ter jih premažite z gorčico. Nato položite nanje rezino kuhanega pršuta in palčko Edamca. Zavijte jih in spnite z zobotrebcem. Na olivnem olju jih popecite z vseh strani do zlate barve, nato jih vzemite ven in dajte na toplo. V isto posodo dajte pol sladke smetane, nariban sir, ki vam je ostal, parmezan in en mali sirček. Ko se vsi siri stopijo, dodajte preostalo smetano, premešajte, dodajte narejene roladice in še nekaj minut kuhajte. Ko je gotovo, odstranite zobotrebce in narežite na rezine. Na krožniku jih postrezite z rižem in prelijte z omako.