Pripravite zdravo kosilo s puranom, zelenjavo in samo 425-imi kalorijami. ¸
Pripravite okusne puranove zvitke s špinačo. Za pripravo okusnega obroka boste potrebovali samo
dobre pol ure.
Za štiri osebe potrebujete:
- 8 tankih puranovih zrezkov (približno po 100 g)
- 250 g listnate špinače
- 4 mlade čebulice
- 4 žlice olivnega olja
- 100 ml belega vina
- 100 ml mesne juhe (iz kocke)
- 1 1/2 žlice vreme fraiche
- 100 g smetanovega sirčka
- sol
- poper
Najprej špinačo dobro operite in ji odstranite peclje. Še mokre liste segrejte v veliki kozici in jih pokrite. Nato jih približno 5 minut dušite, da upadejo. Medtem očistite mlade čebulice, jih operite in narežite na tanke obročke. Špinačo odcedite, jo ožemite in razprostite po papirnati brisački.
Zrezke začinite s soljo in poprom. Nato vsakega posebej namažite s sirčkom, pri čemer pustite ob robu en centimeter širok prazen prostor, ga obložite s špinačo in čebulico, posolite in popoprate. Nato zrezke zvijete in spnete z zobotrebci.
V veliki ponvi segrejete olje in zvitke na zmernem ognju zlato rjavo popecite. Zalijte jih z velim vinom, pokrijte in dušite približno pet minut, nato vmešajte creme fraiche in dušite še pet minut.