Magazin
16 ogledov

Pustite delo pred vrati

Naj vaši otroci ne trpijo zaradi vaše službe. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Družina. Pet nasvetov, kako vaše otroke obvarovati pred službenim stresom.

Otroci. Ko stopite skozi vrata, si vaši otroci želijo pozornosti. Tu je nekaj nasvetov, kako se jim posvetiti, da ne bi bili tudi oni žrtev vaše naporne službe.

1. Izklopite mobilni telefon
Tudi če morate biti pozneje dosegljivi, pred domačimi vrati vsaj za uro ali dve izklopite mobilni telefon. Nič ni tako nujno, da ne bi moglo malo počakati.

2. Pol ure za otroka
Vprašajte otroka, kaj bi si v naslednje pol ure želel početi z vami, in storite to. Risanje, sprehod ali tortica v slaščičarni naj bo čas samo za vaju. Ne dovolite, da vas kdorkoli moti pri tem.

3. Nikar vsega naenkrat
Če morate doma postoriti še nekaj za službo, nikar ne mislite, da zmorete to ob gledanju televizije in pomoči pri domači nalogi. Pozabite na večopravilnost.

4. Ustvarjalno z večerjo
Ni nujno, da mora biti večerja vsak dan na mizi ob istem času in na enak način. Če ni časa za kuho, pozabite nanjo in raje naročite hrano po telefonu, saj je ponudbe dovolj.

5. Naj otroci pomagajo
Tudi zlaganje stvari iz nakupovalnih vrečk je lahko za otroke zabavno, vam pa pride še kako prav. Motivirajte otroke za pomoč pri drobnih opravilih in se razbremenite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.