Magazin
196 ogledov

Pustno masko naredite sami

Maska
1/6
Shutterstock
Postanite ognjena ptica ali lunina princesa. Obrazne maske lahko izdelate same.

Obrazne maske se podajo tako mladenkam kot prefinjenim damam v dizajnerskih oblačilih,” pravijo ustvarjalci iz Rayher Adrie. “Maske iz mavca po vzoru beneških vam bodo vzele nekaj več časa, vendar je izdelava nadvse preprosta,” pa razlagajo v društvu Ustvarjalni svet.

Črno-zlata maska

Osnovo pobarvam s črno akrilno barvo in počakamo, da se posuši. Nato z lepilom z bleščicami narišemo detajle. Ko je lepilo posušeno, masko dodatno polepimo še z okrasnimi trakovi. Na koncu iz posebnega traku organza oblikujemo veliko pentljo in jo pritrdimo na zgornji del mask,” postopek ustvarjanja črno-zlate obrazne maske opisuje ustvarjalka Maša Zor Velikonja iz podjetja Rayher Adria.

Ognjena ptica

Osnovo za masko pobarvajte z rdečo akrilno barvo, počakajte, da se posuši, nato pa z lepilom na masko nalepite perje. Izmenično uporabite rdeče in črno perje. Okoli odprtin za oči nalepite bleščice ploščice, na koncu na masko pritrdite držalo.

Lunina princesa

Masko iz mavčnega traku lahko izdelate na obrazu, balonu ali drugem predmetu želene oblike. Če delate na obrazu, kožo zaščitite z vazelinom ali vato. Namočen mavčni trak polagajte na obraz; celotnega prekrijte z več sloji. Ko je maska končana, počakajte nekaj minut, preden jo snamete z obraza. Ustvarite lahko tudi reliefe. Maska se suši več ur. Posušeno prebarvajte z akrilno barvo, uporabite lahko tudi sprej, bleščice ...” opisujeta Mateja Železnikar in Darja Gabrijel iz društva Ustvarjalni svet.

Črno-zlata maska

Osnovo pobarvajte s črno akrilno barvo in počakajte, da se posuši. Nato z lepilom z bleščicami narišite detajle in masko oblepite z okrasnimi trakovi. Iz posebnega traku organza oblikujte veliko pentljo in jo pritrdite na zgornji del,” postopek ustvarjanja maske opisuje Maša Zor Velikonja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.