Magazin
104 ogledov

Rabarbarina torta

torta Blanka Kefer
Bi se posladkali? Privoščite si kos lahke rabarbarine torte s kokosom. Pa dober tek!

Sestavine:

  • 150 g maslenih piškotov
  • 100 g masla
  • 150 g rabarbare
  • 300 g svežega sira
  • 500 g skute
  • 120 g sladkorja
  • 50 g koruznega škroba
  • 100 g kokosovih kosmičev
  • 1 jedilna žlica vaniljevega sladkorja (ali sredica vaniljevega stroka)
  • 2 jajci
  • 1 jajčni rumenjak

Priprava:

  • Za rabarbarino torto s kokosom damo maslene piškote v vrečko za zamrzovanje in jih zdrobimo s kladivom za meso. Počasi raztopimo maslo in ga umešamo med razdrobljene piškote.
  • Tortni model obložimo s papirjem za peko, vanj porazdelimo piškote in jih pritisnemo ob dno modela.
  • Rabarbaro operemo, olupimo in jo narežemo na koščke. Preostale sestavine med seboj dobro pomešamo. Nazadnje dodamo rabarbaro. Model za peko napolnimo z maso, poravnamo in v segreti pečici pečemo na 160  stopinj Celzija približno 50 minut (funkcija: kroženje zraka).
  • Rabarbarino torto s kokosom ohladimo v modelu, nato jo razdelimo in garniramo s svežimi metinimi listi.

več velikonočnih receptov poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.