Magazin
48 ogledov

Razkošje med valovi

Mangusta 72 ni samo lepa, temveč tudi udobna in hitra jahta.
1/6
Žurnal24 main
Mangusto 72 bi najlažje opisali kot predstavnico superjahtnega kluba v pomanjšani obliki.

Že ime pove, da je najmanjša članica luksuznega razreda mangusta dolga "le" 72 čevljev (22 metrov), vendar udobje na jahti ne zaostaja dosti za večjimi (in dražjimi) sestrami. Mangusta 72 je moderna motorna jahta, ki na zunaj izžareva eleganco, medtem ko je notranjost preudarno razporejena. Številne tehnološke novosti omogočajo enostavno upravljanje plovila tudi v težjih pogojih plovbe, kar je še kako potrebno zaradi ne tako majhnih dimenzij. K udobni plovbi prispevajo velika preglednost s komandnega mosta, enostaven dostop na komandni most s stranskih palub, pa tudi dodatna bočna propelerja na premcu in krmi za manevriranje pri majhnih hitrostih.

Tukaj so še številni najnovejši elektronski pripomočki, zaradi katerih plovba po morju ni nič težja od vožnje z avtomobilom. Ploščad na krmi je hidravlično gnana, kar olajša splavljanje pomožnih gumenjakov ali vodnih skuterjev.


Notranjost je razkošna, spalnica nikakor ne daje videza majhne kajute. © Luka group

 
Notranjost jahte je prostorna in udobna. Za goste so na voljo tri spalnice z lastnimi kopalnicami. Dnevni prostor je svetel, v njegovi sredi je velik družabni salon, ne manjka niti najsodobnejša avdio- in videooprema. Sodobne aparature v prostorni kuhinji nahranijo tudi številčno skupino potnikov. Za njihovo zabavo poskrbi vodni skuter sea-doo s 175 konjskimi močmi, ki poleg običajnih vodnih vragolij za voznika omogoča tudi smučanje na vodi ali vožnjo z banano.

Tudi športni čolni ji težko sledijo

Mangusta 72 nikakor ni počasna barkača, saj za seboj pusti marsikatero manjšo in športno jahto. Motorja znamke MAN s po 1140 kilowati (1550 konjskimi silami) 37-tonsko gmoto poženeta do hitrosti 45 vozlov (83 km/h), medtem ko je potovalna hitrost, pri kateri motorja porabita 350 litrov nafte na uro, 40 vozlov (75 km/h). 4.500 litrov goriva in 1.000 litrov vode bi moralo biti dovolj, da potniki zelo dolgo sploh ne bodo pogrešali kopnega.

Razred jaht Mangusta je eden izmed treh znotraj skupine Rodriguez. Poleg tipa 72 lahko kupci izbirajo še med tipi 80, 92, 105, 108 in 130, pri čemer vsaka številka opisuje dolžino jahte v čevljih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.