Magazin
138 ogledov

Razkrite skrivnosti Bangkoka

Bangkok
1/6
Lucija Perko
Bangkok, Tajsko vrveče velemesto nikoli ne spi in je polno presenečenj. Nekaj nam jih je razkrila tam živeča Slovenka.

Skrite bangkoške bisere, ki jih ne boste zasledili v nobenem od slavnih popotniških vodnikov, nam je pobliže predstavila industrijska oblikovalka Lucija Perko, ki v mestu angelov živi že šest let. Kam jo najraje mahnejo domačini?

Bangkoška pljuča

Ogromni kokosi, nasadi papaj, budistični templji in kilometri kolesarskih stez – dobrodošli v Bang Krači, zaščiteni oazi brez smoga, ki je obdana z reko Čao Praja. "To je najboljši približek džungli, vse je zeleno, kolesa si lahko izposodiš kar na pomolu in že drviš novim dogodivščinam naproti," pravi Perkova. "Kolesa sicer niso v najboljšem stanju, ampak nič hudega, saj se nikamor ne mudi," dodaja.

Skok v preteklost

Le streljaj od zloglasnega Kao Sana (turistične meke) se skriva okrožje brez visokih sodobnih stolpnic Banglamp, ki daje vtis, da se je čas tam ustavil. Večina hiš je lesena, predel se v zadnjih 50 letih skoraj ni spremenil. Na voljo je ogromno tradicionalnih ponudnikov riževih rezancev.

Kraljestvo za gurmane

"Sukumvit Soi 38 je najbolj gurmansko obarvana ulica v mestu, kjer se še vedno lahko dodobra najeste skoraj brezplačno," razkriva sogovornica. Tam je kraljestvo prave tajske hrane, saj se kuha od zgodnjega popoldneva do poznega večera.

Raj za nakupovanje

"Če tukaj ne najdete želenega, potem to zagotovo ne obstaja. Že res, da je tržnica Čatučak znana med turisti, le da jo ti obiskujejo ob drugih dnevih kot domačini," o eni izmed bolj znanih tržnic pove Perkova. Turisti ne vedo, da je večina trgovinic odprta tudi ob sredah in četrtkih, ko je precej manj ljudi. Za ljubitelje rastlin pa je nujen obisk ponoči, saj so takrat najbolj vroča ponudba različne rastline.

Za malo miru

In veliko, res veliko je prekrasnih knjig predvsem v zvezi z arhitekturo, oblikovanjem in umetnostjo. Tajsko ustvarjalno in oblikovalno središče je v enem od nakupovalnih središč. Vanj lahko vstopijo le člani, a nikar ne obupajte, saj je prvi vstop prost, s seboj morate imeti le potni list.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.